— Vi har varslet om at dette ville skje, og nå viser målingene våre at kvaliteten på røntgen-apparatet ikke er så god som vi ønsker, sier klinikksjef Gun-Elise Gustafsson ved medisinsk serviceklinikk ved Sørlandet sykehus.

— Sykehuset kommer ikke til å investere i nytt røntgenapparat i Mandal, understreker Gustafsson.

Klinikksjef Gun-Elise Gustafsson ved Sørlandet sykehus sier røntgenapparatet i Mandal nå er så dårlig at det ikke er forsvarlig å bruke det lenger. Foto: SSHF.no

Røntgenapparatet er 15 år gammelt. De siste to årene har sykehuset tilbudt røntgen bare to dager i uka, hvor mellom 10 og 20 mennesker om dagen har fått sjekket enkle skjellett— eller lungeproblemer.

Den sviktende kvaliteten på apparatet har i følge Gustafsson ikke ført til skader eller problemer for pasienter. Nå inviterer sykehuset kommunene Lindesnes, Marnardal, Mandal, Audnedal og Åseral til et samarbeid for å løse problemet, i tråd med avtaler som er inngått i forbindelse med samhandlingsreformen. Styret i Sørlandet sykehus ble orientert om skrotingen under sitt møte i Flekkefjord onsdag.

Pasienter som trenger røntgenundersøkelse vil nå måtte reise til Kristiansand, enten til Sørlandet sykehus eller privat røntgensenter. Dette blir alle leger i området orientert om i brev fra sykehuset som sendes torsdag.