Dette er det foreløpige siste bilde av Aud Turid Håland klokka 01.22 natt til søndag utenfor Slottet i Tordenskjolds gate. Dette er det foreløpige siste bilde av Aud Turid Håland klokka 01.22 natt til søndag utenfor Slottet i Tordenskjolds gate. Foto: Overvåkningskamera ved Slottet

Fortsatte letingen tirsdag

Mannskaper har gjennomsøkt store områder i Kristiansand natt til tirsdag uten å finne den savnede kvinnen.

KRISTIANSAND: – Det har blitt søkt med mannskaper i hele natt. Mannskapene ga seg litt over klokka 05.00, forteller Sveinung Alsaker, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Natt til tirsdag ble områder i Kvadraturen, på Lund, på Gimlemoen, på Sødal og på Eg gjennomsøkt av letemannskaper.

Store mannskaper

Mannskaper fra Heimevernet, politiet, roverspeiderne og Røde Kors har vært i aksjon.

Bakgrunnen for søkene er informasjon knyttet til peiling av hvor den savnedes mobiltelefon befinner seg.

– I natt er det søkt gjennom områder som er større enn peileområdet, sier Alsaker.

Tok seg inn i portrom

Mandag kveld lette HV-soldater langs gater, i hager, i garasjer og ute i terrenget på Sødal. Foto: Torbjørn Witzøe

– Heimevernet vil utover natta fortsette søket i et utvidet leteområde på Sødal og Kokleheia. Samtidig vil uthvilte mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps starte et nytt søk i Kvadraturen ut fra stedet den savnede sist ble observert ved Slottet. De vil prøve å ta seg inn i portrom, opplyste operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt mandag kveld.

Heimevernet ble mandag kveld satt inn i letingen etter den savnede Aud Turid Håland (59). Hun ble sist observert på et overvåkingsbilde ved Slottet klokka 01.22 natt til søndag.

– Vi har fått dette overvåkningsbildet fra Slottet, og slektninger mener at dette er den savnede, sier Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon som leder leteaksjonen.

Peilet mobiltelefonen

Etter å ha peilet mobiltelefonen til den savnede kvinnen, ble det mandag kveld startet et søk i området Sødal/Kokleheia.

– Det kan se ut som om mobiltelefonen befinner seg i dette området, og derfor igangsatte vi et søk her med 30 HV-soldater fra Kristiansand, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt.

Politiet ber folk i området se etter i garasjer og uthus om den savnede kan ha søkt ly der.

Klokka 18.00 mandag opplyste politiet at etatens helikopter hadde returnert etter å ha deltatt i søket etter kvinnen. Frivillige fra blant annet Røde Kors Hjelpekorps hadde da lenge søkt og lett i flere områder.

30 HV-soldater

Mandag kveld var 30 HV-soldater i full gang med å søke gjennom et større område på Sødal. Det ble lett i både i hager, garasjer, langs gater og i nære skogområder. Letemannskapene var utstyrt med kraftige lykter, men de har likevel en utfordrende oppgave i mørket. Ved 20-tiden var det oppholdsvær og lufttemperaturen rundt null grader.

Niesen til den savnede, Bente Hafslund Rysstad, tror tanten kan ha gått til hun ikke orket mer, for så å ha satt seg ned et sted for å hvile. Derfor oppfordrer familien folk som bor i Kvadraturen, Eg, Lund eller Sødal til å sjekke ulåste garasjer, portrom og lignende.

– Vi er veldig takknemlig for alle som bidrar, og ber folk ta en kikk på egen eiendom. Hun hadde jo mobiltelefon med seg, men har altså ikke tatt den når vi har ringt, sier Bente Hafslund Rysstad.

Vis fakta ↓
Beskrivelsen: Høy og kraftig

– Ikledd en gul refleksvest burde det være lett å legge merke til en voksen dame som vandrer ute om natta. Hun har altså en hjerneskade, som gjør at hun er på stadiet til en 10 eller 12-åring. Ved stress snakker hun høyt med seg selv og lager gjerne flere lyder, sier Bente Hafslund Rysstad.

Familien setter sin lit til at vitner som mener de kan ha sett den savnede melder seg, og at det er flere overvåkningskameraer kan ha fanget henne opp etter siste sikre observasjon utenfor Slottet klokka 01.22 natt til søndag.

Refleksvest

Politiet henleder spesielt til refleksvesten kvinnen bar, som vil ha gjort henne lett synlig.

– Men det er nå rimelig å anta at det var slik hun gikk kledd, sier Eriksen.

Aud Turid Håland (59) er ikke observert siden klokka 01.22 natt til søndag. Foto: Privat

– Det hun har på seg passer med beskrivelsen vi har, og tidspunktet stemmer også overens med forrige observasjon ved Cirkel K, sier han.

Den forrige sikre observasjonen av kvinnen var ved Cirkel K på Vesterveien ved 01-tiden natt til søndag.

– Utfordringen er hvilken retning hun har gått etter hun passerte Slottet. Og da holder vi alle muligheter åpne, sier Eriksen.

Større mannskaper

Mandag søkte politiet, hundepatruljer, Røde Kors Hjelpekorps, Roverspeidernes Beredskapstropp, politihelikopteret, familie og venner og fra kvelden altså også Heimevernet etter Aud Turid Håland.

Mannskap søker her i området rundt Circle K-stasjonen på Vesterveien. Foto: Tormod Flem Vegge

Det ble tidlig gjort søk i området fra Circle K-stasjonene på Vesterveien til Otra. Ved 12.30-tiden ble leteaktiviteten flyttet fra området rundt Vesterveien nærmere inn mot Baneheia. Det ble da gjort søk med helikopter i Baneheia, like bak Slottet. Fra mandag kveld ble letingen konsentrert om et område på Sødal.

Ved 10.45-tiden mandag søkte politihelikopteret over Drageknatten i Baneheia med varmesøkende kamera. Foto: Kjetil Nygaard

Kvinnen ble meldt savnet klokka 15.40 søndag. Politiet drev søk også natt til mandag. Fra 10-tiden mandag ble også frivillige med i leteaksjonen.

Psykisk utviklingshemmet

Aud Turid Håland er psykisk utviklingshemmet. Hun kom ut av syne for venninnene sine da hun var på vei til bussen for å dra hjem til sin bopel på Hånes lørdag.

Politiet, Røde Kors Hjelpekorps og roverspeiderne hadde base på Hampa i Kristiansand mandag formiddag. Her er politihelikopteret i ferd med å lande. Foto: Tormod Flem Vegge

Fikk haik av bilist

Den siste sikre observasjonen av kvinnen var ved Circle K-stasjonen på Vesterveien natt til søndag.

Håland fikk haik med en tilfeldig bilist, som kjørte henne fra Vågsbygd til bensinstasjonen. Der ble hun observert rundt klokka 01.00.

Overvåkningsbildet fra Slottet viser at hun passerte der klokka 01.22.

– Vi tar utgangspunkt i den siste sikre observasjonen, men holder alle muligheter åpne, sier Kjell Eriksen Eriksen i politiet.

Politihelikopteret deltar mandag i søket etter Aud Turid Håland. Her lander helikopteret på Hampa. Foto: Tormod Flem Vegge

Parallelt løp

– Parallelt med søket foregår det etterforskning for å skaffe mer informasjon om hva som kan ha skjedd, sier innsatsleder Øystein Homme.

– På hvilken måte bisto helikopteret?

– Helikopteret søkte med varmesøkende kamera.

– Dette er et vanskelig søk. Vi bruker mye ressurser for å finne kvinnen, påpeker han.

Frivillige fra Rovernes Beredskapsgruppe søker her i området fra Vesterveien og ned mot havna. Bildet er tatt mandag formiddag. Foto: Tormod Flem Vegge

Politiet har gått ut med navn og bilde av 59-åringen etter ønske fra familien.

Høy og kraftig

Aud Turid Håland er 180 centimeter høy, og beskrives som stor og kraftig. Da hun forsvant, hadde hun trolig på seg en sort jakke med en gul refleksvest utenpå, sort penbukse, joggesko og et pannebånd. Kvinnen har kort, grått hår og en lutende, framoverbøyd gange.

Hun ble meldt savnet av pårørende ved 15.30-tiden søndag. Det ble umiddelbart satt i gang både operativ og taktisk etterforskning for å prøve å lokalisere henne.