Påtroppende rektor Erik Waaler ved NLA Høgskolen, gleder seg over søkningen, og minner på at det fortsatt er ledige plasser ved enkelte studier. Foto: Øystein Dypedal

Ved studiet journalistikk, avis— og nettavislinje, harsøkertallet gått ned 63 prosent de to siste årene. Samtidig har radio- ogfjernsynslinjen har hatt en nedgang på 11 prosent.

— Vi er i en nasjonal trend som verken er styrt eller ønsket fra vår side. Grunnen er endringene i medieyrket, sier Bjarne Kvam, rektor ved NLA Høgskolen.

Tradisjonelt mange søkere

Han tror det er usikkerheten rundt endringene og behovet i fremtiden som gjør at søkere i større grad styrer unna journalistikkutdannelsen.

Journalistikk har tradisjonelt hatt store søkertall, men instituttene har ikke lengre samme overskuddet av søkere som tidligere. Nasjonalt har det vært en nedgang i søkere på ni prosent de to siste årene.

— Vi går nok inn i en omleggingsprosess på samme måte som avisene for å holde utdannelsen relevant for arbeidslivet. Det kan dermed hende at vi i fremtiden finner kombinasjoner heller enn rendyrket journalistutdannelse, sier Kvam.

Økonomi og teologi på topp

Mest populært ved NLA Høgskolen er bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon, som ble startet opp i fjor.

Samtidig vokser interessen for studieprogrammene innen teologi samt teologi og ledelse. Til sammen for disse studieprogrammene kunne opptaksleder Lise Bjørkhaug i år gi 42 tilbud, mot 34 i fjor.

— Vi er veldig glad for å kunne gi så mange tilbud, sier Bjørkhaug.

I likhet med fjoråret

Samlet sett holder tilbudstallene seg på nivå med fjoråret. De fleste studietilbudene har likevel noen få ledige plasser igjen. 20. juli åpner siste mulighet til å søke.

Påtroppende rektor Erik Waaler ved NLA Høgskolen, gleder seg over søkningen, og minner på at det fortsatt er ledige plasser ved enkelte studier. Foto: Øystein Dypedal

— Vi har god søkning på de aller fleste studiene, men for noen studier kunne vi tenkt oss flere studenter, sier påtroppende rektor Erik Waaler.Barnehagelærer- og grunnskolelærerutdanningene er blant studieprogrammene han peker på hvor de fremdeles tar inn søkere.