ARENDAL: En 30 år gammel kvinne fra Froland er dømt til fengsel i 120 dager etter å ha banket opp en annen kvinne i slutten av september i fjor.

Det hele startet med at den 30 år gamle kvinnen var på fest hos en venninne. Mens hun var på festen sendte hun flere meldinger til kjæresten sin, og lurte på om ikke han kunne komme på festen. De andre jentene på festen ønsket derimot ikke at han skulle komme, og det ble i følge dommen fra Aust-Agder tingrett mye styr. 30-åringen ble etter hvert fortalt at kjæresten hennes skulle ha klint med en annen jente.

I full sving med en annen dame

Dette trodde hun ikke på, og hun forsøkte å ringe ham, men fikk ikke noe svar. Hun fikk derfor en kamerat til å kjøre henne til leiligheten der kjæresten befant seg. Uten sko på beina troppet hun opp i leiligheten, og inn på soverommet hvor hun fant kjæresten i full sving med en annen dame.

Kjæresten løp sporenstreks inn på badet og rømte ut gjennom vinduet. Elskerinnen lå naken igjen i senga. Ifølge dommen skal hun ha spurt 30-åringen om "hva faen hun gjorde der". Dermed var slagsmålet i gang.

Flere slag i ansiktet

30-åringen tok tak i kvinnens hår og rykket henne ut av senga. Den nakne kvinnen forsøkte å slå etter 30-åringen en gang, men traff ikke.

Ifølge dommen skal den tiltalte så ha slått kvinnen fem til seks ganger med knyttet hånd i ansiktet og hode. I retten fortalte kvinnen at hun ikke visste nøyaktig hvor hun traff, men at hun ikke siktet direkte på ansiktet.

Hun fortalte videre at hun til slutt reiste seg opp for å gå, og at hun da sparket kvinnen en gang mens hun lå på gulvet.

Som følge av julingen fikk kvinnen brudd i nesebeinet, i tillegg til blåmerker og store hevelser i ansiktet.

Domfelt flere ganger

30-åringen er tidligere domfelt fem ganger. To av dommene omfatter legemsfornærmelser, og to omfatter vold mot offentlig tjenestemann. i skjerpende retning la retten vekt på at fornærmede fikk flere slag i ansiktet, samt spark mot hodet.

I formildende retning la retten vekt på at 30-åringen har eneomsorgsansvar for to barn, og at hun ga en uforbeholden tilståelse i retten.

Straffen ble altså satt til fengsel i 120 dager, hvorav 45 av disse ble gjort betinget med en prøvetid på to år. Hun må også betale en erstatning på 20.000 kroner til kvinnen som hun banket opp.