— Jeg synes det er helt latterlig at jeg kun får noen få minutter mot slutten i en så viktig kamp. Jeg mener jeg har vist mer enn nok til å være en viktig spiller på dette laget, sier Zlatko Tripic til Fædrelandsvennen etter at Start tapte 2-3 mot Rosenborg på Lerkendal søndag.

Tripic kom innpå i det 82. minutt. Rett etterpå scoret Rosenborg vinnermålet.

Lyngdølen har ikke startet en bortekamp for Start siden bortekampen mot Bodø/Glimt 20. mai.

— Det er en stor skuffelse for meg. Jeg begynner å bli lei. Jeg føler meg som et fjerdevalg i dag. Skal jeg kun spille annenhver helg kunne jeg like godt blitt i Molde og kommet innpå i slutten av hver kamp, sier en tydelig frustrert Tripic. - Har du snakket med Mons Ivar Mjelde om dette?

— Nei, det føler jeg ikke jeg trenger, svarer Tripic.

Får lov til å være sinna

Start-trener Mons Ivar Mjelde forteller at Tripic reagerte tidligere i uken da han fikk vite at han ikke skulle spille fra start mot Rosenborg, men at han har oppført seg eksemplarisk i Trondheim.

Han sier dette om Tripic sin utblåsning.

— Han må få lov til det. Jeg synes Zlatko har et fantastisk engasjement og en lidenskap for fotball. Han er full av følelser og det er bra. Han har lov å være skuffet og sur, men ikke for lenge. Vi har noen interne spilleregler som må følges. Han må være fokusert igjen i morgen.

- Han sier han like godt kunne blitt i Molde. Hva tenker du om det?

— Han har spilt en mye viktigere rolle her enn det han gjorde i Molde. Han har startet alle hjemmekampene og er en spiller i utvikling som vi har stor tro på. Samtidig må han huske på at dette er et lagspill. Han må gi laget støtte når han ikke spiller og bidra når han får sjansen. Når han får sjansen må han være klar og tydelig. Det forventer jeg at han er kommende uke, for han har en god sjanse til å starte kampen mot Strømsgodset fredag, sier Mjelde.

Tjærnås ville satt inn Tripic tidligere

- Kommer du til å ta en prat med ham i kveld?

— Nei, det tror jeg ikke. Han skal få lov å være sur i kveld, svarer Mjelde.

- Hvorfor bruker du ham ikke i bortekampene?

— Først og fremst fordi han er best offensivt, og vi må ha balanse i laget. Skulle jeg satt ut Børufsen eller Asante?, spør Mjelde.

Begge de to vingene scoret mot Rosenborg.

— Er det noe negativt å være best offensivt. Nei, jeg skjønner det ikke, sier Tripic.

Cmore- og Aftenposten-ekspert Lars Tjærnås sier til Fædrelandsvennen at han var overrasket over at Tripic ikke kom inn tidligere på Lerkendal.

— Det sa jeg på luften også, det var et kampbilde som passet ham. Men jeg ser ikke på det som noen taktisk bom at han ikke spiller, sier Tjærnås.

Han så i likhet med alle andre på Lerkendal at Rosenborg var det klart beste laget. Særlig siste halvtimen av første omgang var det klasseforskjell på lagene. Start kom mer med etter pause, men både Ernest Asante, Robert Sandnes og Alexander Lind misbrukte gode sjanser til å score.