— Håpet er at det på dette rettsmøtet blir bestemt en dato for selve rettssaken, sier hennes norske advokat, Nils Grønås.

I februar ble en kvinne fra Lindesnes-regionen arrest på flyplassen i hovedstaden Quito i Ecuador med nær tre kilo kokain i bagasjen.

Gjennom hennes advokat Oswaldo P. Trujillo Santillán får Fædrelandsvennen bekreftet at neste rettsmøte er 28. april klokka 16.30. Han sier også at det blir flere rettsmøter senere.

— Det er jo for oss et noe forvirrende rettssystem. Men slik jeg har forstått det er det i første rettsinstans en dommer. Ankes saken videre er det igjen en dommer. Ankes saken igjen, møter hun denne gang tre dommere, sier Grønås.

Han sier at advokaten i Quito har fortalt at i den tredje rettssaken vil dommerne være nøye med at hennes rettigheter er fulgt i helle rettsprosessen.Grønås har fått vite at det kan ta fra et halvt til ett år før rettssaken kommer opp.

— I fengselet satt det en kvinne med er lik sak som min klient. Hun satt der på andre eller tredje året. Jeg tar derfor ingenting for gitt, sier Grønås.

Grønås er også informert om at saker der en person er tatt på fersk gjerning, slik sørlandskvinnen ble, kommer raskere for retten fordi det blir mindre etterforskning. Etter påske avgjør Grønås om han reiser til Ecuador.