Det var NRK Sørlandet som først omtalte at flere steinblokker langs fylkesveien må sikres. En strekning på 200 — 300 meter skal boltes på nytt.

Da Fædrelandsvennen intervjuet geolog Jone Strømsvåg tidligere i februar, konkluderte han med at boltene som skal sikre fjellet ikke var lange nok.

- Stoler ikke på tidligere arbeid

— Boltene stakk bare så vidt ut på baksiden av steinen, og som regel skal boltene gå én meter lenger inn i fjellet enn området som skal boltes, sa Strømsvåg.

Den store kampesteinen som raste ut var drøyt to meter høy.

Statens Vegvesen starter arbeidet med å sikre fjellet mandag 29. februar.

— Boltene var for korte der steinen raste ut. Vi frykter at dette er tilfellet flere steder langs strekningen, sier byggeleder Per Magne Hindersland til Fædrelandsvennen.

Veien der steinen raste ut ble åpnet i 2005. Hindersland forteller at fjellet ble boltet to år senere.

Delvis stengt

— Vi stoler ikke på arbeidet som ble gjort den gangen, og av sikkerhetsmessige årsaker velger vi nå å gå over strekningen på nytt.

Veien vil bli delvis stengt i tidsrommet sikringsarbeidet pågår.

— Ett kjørefelt vil være stengt for trafikk. Veien må kanskje stenges helt, dersom vi må utføre mer omfattende arbeid. En geolog skal foreta en ny inspeksjon.

Hindersland forteller at veien holdes åpen fram til arbeidet begynner.

— Vi mener det er trygt å kjøre på veien, men det er alvorlig at arbeidet ikke er godt nok utført. Fjellpartiet må være trygt og vi kan ikke risikere at flere steiner raser ut.

Det er usikkert hvor lenge sikringsarbeidet vil pågå.