Con Lupa, hva slags prosjekt er dette?

— Utenriksdepartementet finansierer gjennom Fredskorpset en rekke Nord/Sør-programmer som administreres av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU). CISV Norge har så gjennom LNU fått støtte til et timåneders prosjekt sammen med søsterorganisasjonen i Colombia.

Hva skal dere arbeide med?

— Menneskerettigheter og organisasjonsutvikling. Vi er i gang med å skrive en bok om menneskerettigheter. Samtidig er vi en del av organisasjonens menneskerettighetsteam som arbeider med å utvikle en verktøykasse med aktiviteter og informasjon. Under oppholdet vårt i Medellín skal vi også være en lokal ressurs i organisasjonens arbeid generelt.

Medellín , kanskje mest kjent for narkotikakarteller og kriminalitet, hvordan blir det å bo der?

— Byen har fått et bedre rykte i Sør-Amerika, med en positiv utvikling siste tiår. Medellín er ikke hva det var på 90-tallet. Utfordringen blir å se de store forskjellene mellom fattig og rik, og det at en ikke kan gå hvor som helst på grunn av sikkerheten. 26 grader hver dag, blir derimot behagelig.

Studiene dine er satt på vent.

— Jeg har permisjon fra masterstudium i offentlig politikk og ledelse ved Universitetet i Agder. Men jeg ser på dette året som en gavepakke. Menneskerettigheter er relevant i forhold til studiene. Og jeg har en hang til å reise, nå får jeg mulighet til å bo i Colombia. I tillegg lærer jeg spansk og får praktisk erfaring med å jobbe i team. Tror dette er en kjempemulighet å kunne ta med seg inn i arbeidslivet.

Spansken, da?

— Haltende, men jeg har tatt kurs i Bergen i høst. Nå blir det intensivkurs i Colombia. Jeg er den eneste i gruppa på fire som ikke kan spansk, så jeg blir godt drillet.

Hvor har du reist tidligere?

— Jeg har vært på flere fredsleirer i Brasil, Kina og USA. Og reist med familien rundt i Europa.

Fritidssysler?

— Fotografering, verv i studieorganisasjoner og studentavis, også er jeg veldig fotballinteressert. Jeg leser en del også.

Hva er dine fremtidsplaner?

— I tillegg til utenlandsreiser, har jeg gjennom studiene i statsvitenskap hatt et sterkt fokus på internasjonale spørsmål. Drømmen er å få en jobb i et internasjonalt miljø hvor jeg kan få brukt kunnskapen fra både studier og frivillig arbeid.