Foreløpig har ikke kommunen gitt noen pålegg, men fungerende kommuneoverlege Dagfinn Haarr er likevel tydelig på at de ikke er fornøyd med situasjonen slik den er.

— Den er ikke tilfredsstillende og saken er ennå ikke løst, sier Dagfinn Haarr.

Siden i vår har de hatt samtaler med eier Åkki Lidi for å få ned lydnivået fra Frk. Larsen. De prøver nå å løse saken gjennom dialog.

Diskotek

Ifølge Dagfinn Haarr har klagene stort sett dreid seg om fredag og lørdag kveld da Frk.Larsen er lenge åpent og det spilles høy musikk. Naboene mener problemene oppstår når døren åpnes.

— Jeg har personlig målt støyen, og når man åpner opp døren blir det problemer, sier Dagfinn Haarr.

I tillegg til klager på høy musikk, har det også kommet klager på bråk fra bakgården og klager på at ansatte har kastet glassflasker etter stengetid.

— Det har blitt problemer siden Frk. Larsen har gått fra å være et stille utested til et sted der det blir en del støy noen ganger i uka, sier Haarr.

Dialog

Daglig leder ved Frk. Larsen, Åkki Lidi, sier de satser på å få løst saken uten at kommunen gir dem pålegg.

— Vi har en dialog og prøver å løse dette på en måte som gjør at det blir greit for alle. Dette handler mye om hvor store tiltak vi skal gjennomføre, sier Lidi.

- Regner dere med å kunne fortsette med diskotek som i dag?

— Det regner jeg med at vi skal klare. Skal man ha et bymiljø, må man tåle natteliv. Men samtidig skal vi ta hensyn til folk som bor rundt og prøver å få til en god løsning.

Løsning

Noen klager har vært enkle å imøtekomme – som å slutte å kaste glassflasker midt på natta. Men klagene har også gått på at det kommer lyd i bakgården når døren til Frk. larsen går opp.

— En dør vil uansett slippe ut noe lyd, men vi prøver å gjennomføre tiltak for å dempe lyden, sier Åkki Lidi.

Ifølge Dagfinn Haarr vil pålegg først bli gitt hvis ikke linjen med dialog fører fram.