Den 16 år gamle jenta er fortsatt lagt inn ved Oslo universitetssykehus.

— Det er usikkert hvor lenge hun blir på sykehuset. Foreldrene er med henne nå, og de sier det går fremover for hver dag. De er positive, sier rektor ved Setesdal Folkehøgskule, Caroline Rysstad.

Dyktig fører

14. oktober trente en gruppe elever ved motorsportskolen på Åraksøyne i Valle. Ei 16 år gammel jente var uheldig under et hopp. Hun tverrvendte styret og gikk over ende. Hun ble hardt skadet i fallet, og ble fløyet til sykehuset i Oslo. Rektor Caroline Rysstad besøkte den islandske jenta på sykehuset. Senere kom jentas familie til Norge.

Når hun blir skrevet ut av sykehuset reiser 16-åringen hjem til Island for opptrening.

Skolen skal gå gjennom hele ulykkesforløpet. Rektoren sier det ser ut som jenta har hatt ren uflaks. Hun karakteriseres som en meget dyktig crosskjører.

Les også:

Risikosport

— Det er en risikosport. Da kan slikt skje, sier Rysstad. Hun la ut denne meldingen på skolens nettside.

«Denne uken hadde vi dessverre en ulykke under trening på Åraksøyne, hvor en av elevene våre, etter å ha hoppet, tverret styret og gikk over. Eleven som var uheldig og krasjet er nå våken og stabil sammen med sin familie. Vi ønsker eleven og hennes familie fortsatt god bedring. Elevene ved skolen får tilbud om profesjonell oppfølgning fra personell innenfor kommunens kriseteam. Dette er en hendelse som alle på skolen er sterkt preget av, og sammen skal vi klare å se fremover».