Planutvalget i Mandal hadde tirsdag en omvisning i det nye kjøpesenteret i Mandal. Her står de utenfor, mellom senteret og bybroa. Foto: Jarle R. Martinsen
Slik vil det se ut i det åpne området i 1. etasje. Apoteket ligger blant annet til venstre sammen med gullsmeden.
Her kommer Rema 1000 som flytter over gata og inn her. Foto: Jarle R. Martinsen
Mandal får enda flere rulletrapper, som disse to. I februar var det en solid markering av åpningen av kjøpesenterets første rulletrapp. Foto: Jarle R. Martinsen
Dette bildet er tatt fra taket og ned mot taket som er over gammelt og nytt senter. Det er et grøntområde, men det er ikke meningen at folk skal gå her. Foto: Jarle R. Martinsen
33 leiligheter kommer etter hvert på plass på taket av kjøpesenteret. Den første innflyttingen blir her trolig på vårparten neste år. Foto: Jarle R. Martinsen
På taket på nye Amfi har man utsikt over Øvrebyen og Kronheia. Foto: Jarle R. Martinsen
Dette store lokalet i 3. etasje skulle opprinnelig være kommunale kontorer. Slik ble det ikke, men Amfi er i dialog med andre mulige leietakere. Foto: Jarle R. Martinsen
Amfi-senteret sett fra sentrumssiden. Senteret skal åpne fullstendig 20. november. Foto: Jarle R. Martinsen
Dette blir et av de åpne områdene i senteret. Foto: Jarle R. Martinsen
Dette er hvordan det blir seende ut fra bybroa. Nærmest i 2. etasje vil Burger King ligge med et eget utområde.
Dette er inngangen fra Marnaveien.

— Det hadde vært kjekt, men vi vet ikke ennå om det lar seg ordne. Uansett skal åpningen merkes i byen, lover senterleder Audun Håland.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Bygget har reist seg i sentrum av byen i et utrolig tempo, bare 16 måneder etter at spaden ble stukket i jorda i fjor sommer.

Se video og billedserie fra senteret over

Onsdag var planutvalget på befaring i bygget, et utvalg som hadde en rekke omkamper i sin tid blant annet om høyden på bygget.

— Det er blitt veldig flott og mye større innvending enn jeg trodde, sier en av lokalpolitikerne i utvalget, Hannah Dybesland (H).

Disse kommer

Det er nå skrevet kontrakt med disse butikkene og andre som skal inn: Hennes & Mauritz, Floriss, Nille,Notabene, Apotek1, gullsmed, Rema, G-sport, MIX, Cubus, Dressmann, Oak Femme, Oak Mandal, Bik Bok, Dyrego, Kid, Ringo, Christiania Glasmagasin, Euro Sko, Carlings, Edgars konditori, Kitch’n,Sunkost, DNA, Creme Fraiche, Feel, Lampehuset, Stormberg, Vivikes, Boots Apotek, kafé, frisør, Burger King, Clas Ohlson og Princess.

Totalt vil det til slutt bli 45 butikker i kjøpesenteret. I tillegg er det kontorlokaler ledige fortsatt og muligens skal det komme et treningssenter her.

Er i rute

— Vi er i rute til åpningen, men heller ikke mer, sier senterleder Audun Håland.

Han sier at butikkene i det opprinnelige senteret har merket byggingen hardt, både i form av støy og støv. — Tap av omsetning har det selvsagt også vært, senteret har ikke vært spesielt attraktiv i byggeperioden sier han.

200 nye jobber

Nå går det derimot mot slutten. Også alle ansatte begynner å komme på plass. Totalt vil senteret skape 200 helt nye arbeidsplasser. Tidligere i høst gikk Håland ut og søkte etter folk til disse jobbene.

— Jeg fikk vel inn rundt 300 søknader. Men i tillegg har butikkene som har søkt på egenhånd også fått mange søknader. Blant annet fikk Stormberg 80 søkere til sin butikk, sier Håland.

Elkjøp til Mandal

Ut over senteret har nå Elkjøp meldt at de skal til Mandal. De skal ikke inn i senteret.

Det kan være de flytter inn i lokalene som Rema 1000 nå har i Øvrebyen, men dette er ennå ikke klart.