AGDER: Tidligere denne uka kom fersk boligstatistikk som viste at prisene i Kristiansand i januar hadde økt med 2,8 prosent fra desember. På landsbasis er økningen på 3,1 prosent.

— En vekst på 3,1 prosent i januar måned er å regne som en normal utvikling, sa administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge på en pressekonferanse onsdag formiddag ifølgeNTB.

Leilighetsluksus

For Sørlandets del viser omsetningstjenesten Webatlas at det så langt i år er tinglyst rundt 500 boliger, og ved å zoome deg inn kartet kan du se samtlige boligoverdragelser i landsdelen - hvem som har solgt og hvem som har kjøpt de ulike boligene.

Den dyreste boligen som skiftet hender i januar var utvilsom ytterst på Tangen i Kristiansand, der kjendisadvokat Mona Høiness har handlet fra Kristiansand kommune. Leiligheten ble tinglyst 11. januar for 16,5 millioner kroner.

Det er i boligblokken til høyre i bildet at advokat Mona Høiness har kjøpt leilighet. Foto: Job arkitekter

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet flere saker om Høiness' boligtransaksjoner på Tangen, blant annet at hun fikk 84.166 kroner per kvadratmeter for den 90 kvadratmeter store leiligheten hun solgte i fjor vår. Den rimeligste boligen i landsdelen kostet bare 5000 kroner og ble solgt i Farsund.

Kortere omsetningstid

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge fortalte denne uka at januar vanligvis er den måneden hvor boligprisene øker mest.

Den ferske boligprisstatistikken viste også at omsetningstiden gått ned. I desember tok det i snitt 70 dager å selge en bolig i Kristiansand. I januar var tiden nede i 57 dager.

For Vest-Agder fylke utenom Kristiansand kommune er tallet 86 dager i januar.

Tror på regionale forskjeller

Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen har uttalt at han tror på store regionale variasjoner i boligprisene i 2016. Han mente vi kan forvente fire-fem prosent nedgang i Kristiansand og Stavanger, på grunn av fallet i oljeprisene, mens prisene i hovedstaden vil fortsette å øke.