Natt til torsdag 11. februar sendte mannen i 20-årene en Jodel-melding hvor han truet med å plassere en tidsinnstilt bombe på skolen.

Meldingen fra venndølen ble skrevet på engelsk og hadde henvisninger til både Anders Behring Breivik og IS. Trusselen førte til at skolen ble holdt stengt fram til klokka 12. Da hadde politiet kommet fram til at trusselen ikke var reell.

Jodel er en app som gjør at du kan sende og lese anonyme meldinger i en radius på rundt ti kilometer fra der du befinner deg. I media har tjenesten blitt flere ganger blitt omtalt i forbindelse med andre trussel-saker.

Ba om fengselsstraff

— Politiet vurderte dette som en falsk trussel, og klokka 11 fikk vi beskjed om at alt var trygt. Nå har vi hatt et informasjonsmøte med de ansatte, som igjen vil informere videre til elevene sine, sa rektor Thorkild Haus til Fædrelandsvennen.

Avsenderen av meldingen ble raskt sporet opp av politiet. Mannen la kortene på bordet med en gang og fortalte han at han hadde forsøkt å slette meldingen og angret dypt på at han hadde sendt den.

Da han møtte i retten denne uka avga venndølen en uforbeholden tilståelse.

Påtalemyndigheten ba om en straff på 45 dagers ubetinget fengsel, men retten mente det var tilstrekkelig med 43 timers samfunnsstraff. Straffen må gjennomføres i løpet av fire måneder.

Les også: Dømt til fengsel etter Jodel-trussel

Tror ikke på gjentakelse

Retten trodde på mannens forklaring om at han sendte meldingen delvis som et rop om hjelp. I dommen fremgår det at han har hatt psykiske problemer, og retten mener det er liten grunn til å frykte at han vil gjøre noe liknende en gang til. Retten legger til grunn at han i dag får den hjelpen han har behov for og at ting ligger til rette for en endret livsførsel.

— Høyesterett har avgjort at det skal være ubetinget fengsel i tilfeller med alvorlige trusler. Det er bakgrunnen for vår påstand. Når retten gir samfunnsstraff har det ofte sin begrunnelse i personlige forhold. Etter å ha gått gjennom dommen vil vi ta en vurdering på om vil bli aktuelt å anke, sier påtaleleder Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.