25. desember var radiomasta på Ljomsnuten fullstendig nediset at ingen signaler slapp gjennom til mottakerantenna. Foto: Jørund Georg Jore
Allerede 6. desember var sendeutstyret til Radio Valle fullstendig nediset. Foto: Jørund Georg Jore
Det er vilt og vakker på toppen av Ljomsnuten som ligger 1268 meter over havet. Foto: Jørund Georg Jore

— Det er ikke hverdagskost med så mye snø og is på mottaker og sendeutstyret. I vinter har været vært spesielt utfordrende, og vi har fått flere avbrudd i sendingene, sier teknisk leder Jørund Georg Jore i Valle Radio.

1268 meters høyde

25. desember var radiomasta på Ljomsnuten fullstendig nediset at ingen signaler slapp gjennom til mottakerantenna. Foto: Jørund Georg Jore

I vinter har han flere ganger måtte ta seg opp til Ljomsnnuten, der nærradioen og NRK har sende— og mottakerutstyr. Fjelltoppen som er 1268 meter høy, ligger i Valle på østsiden av dalen.- Jeg bruker snøscooter for å ta meg opp på toppen. Sendeutstyret på taket av bygget måtte renskes for snø og is, men da utstyret på toppen av den 15 meter høye radiomasta iste ned var det bare å vente på mildvær. Det er ikke trygt å oppholde seg under radiomasta når den er full av is, sier Jørund Georg Jore.

Alt arbeid på dugnad

Valle Radio ble etablert i 1997 som en nærradio for øvre Setesdal. Radioen holder til i Setesdalstunet i Valle sentrum. Den drives utelukkende på dugnad, og en rekke medarbeidere bidrar til at de kommer på lufta med faste sendinger på tirsdager og onsdager, samt ekstrasendinger i blant annet påska.