FARSUND: – En person er pågrepet, og siktet for kroppsskade. Tre andre har status som vitner. Det kan ikke utelukkes at flere kan bli siktet i saken, sier politiadvokat Svein Håland i Agder politidistrikt.

Politiet fikk natt til mandag melding om at det var funnet en skadet gutt i tenårene. Det ble først opplyst at det var i nærheten av Åpta i Farsund, men det er trolig ikke riktig.

– Det jeg kan si er at den skadde ble funnet utendørs i nærheten av Farsund sentrum. Stedet vedkommende ble funnet er trolig ikke det samme som der det skal ha blitt utøvet vold, sier Svein Håland.

Politistasjonssjef i Farsund og Lyngdal, Jan Åge Sakariassen, sier at den skadde ungdommen ble funnet på eller ved Åptaveien.

Her ble tenåringen funnet langs Åptaveien. Foto: Jarle R. Martinsen

Gutten ble tatt hånd om av helse og fløyet med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus.

– Tyder på voldshendelse

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 01.14 natt til mandag.

Det er ukjent skadeomfang på fornærmede.

– På bakgrunn av undersøkelser politiet har gjort tyder det på at han er utsatt for en voldshendelse. Politiet har jobbet med saken i natt, og en gutt er pågrepet i saken. Tre andre er innbrakt til politiet, opplyser politiet videre.

De har opprettet sak på forholdet og det vil etterforskes videre utover dagen. Foresatte er varslet.

– Alle de involverte er i tenårene. De er både under og over 18 år, sier Svein Håland.

Flere beslag

Politijuristen opplyser til Fædrelandsvennen at det er gjort flere beslag i saken. Han vil imidlertid ikke si noe om hva slags beslag, eller om det for eksempel dreier seg om kniv eller andre våpenlignende gjenstander.

– Det var en bekjent av den skadde som fant ham, og meldte fra, sier Svein Håland.

Personen som meldte fra er ikke en av de tre vitnene eller den som er siktet i saken.

Kommunen i beredskap

– Vi har ikke satt krisestab, men kommunens psykiatriske kriseteam er i beredskap. De vil følge situasjonen tett, og være i dialog med politiet, sier ordfører Arnt Abrahamsen i Farsund.

Hentet av luftambulanse

Lister 24 ble tipset om luftambulanse og dramatikk i natt.

Avisen fikk i natt tips om at politiet i 02-tiden rykket ut til Nordsundbrua ved Farsund sentrum. Litt senere kom et helikopter til, viser en video som avisen har fått tilsendt.

– Vedkommende som ble funnet skadet ble fraktet i ambulanse til det området og der ble luftambulansen tatt ned, forteller operasjonsleder Eyvind Formoe til Lister24.

– Tilstanden stabil

Ved 15-tiden mandag opplyser politijurist Svein Håland at den skadde tenåringsgutten er operert, og at tilstanden er stabil. Ut over det vil han ikke si noe om skadenes art eller omfang.

– Vi har nå avhørt flere av de involverte. Så langt er det bare den ene av dem som er siktet i saken. Det er så langt ikke tatt stilling til spørsmål om fengsling.

Operasjonsleder Arve Myklebust i Agder politidistrikt sa mandag morgen følgende til Fædrelandsvennen:

– En gutt er utsatt for det som ser ut til å være alvorlig vold. På bakgrunn av etterforskningen gjennom natten er en person pågrepet, to andre er innbrakt. Så skal flere avhøres etter hvert, sier Myklebust.

– Bærer det preg av tilfeldig vold eller har de vært sammen et sted?

– Vi vil ikke spekulere i dette. Vi trenger å få mer kontroll over personene. Foreløpig er det uoversiktlig for oss også, sier Myklebust.

Vet du noe om hendelsen? Tips oss på tips@fvn.no.