Ivar Sørbø fra Roverspeiderne deltok i letaksjonen etter skiløperen som hadde gått seg vill ved Fidjeland 2. påskedag. Ivar Sørbø fra Roverspeiderne deltok i letaksjonen etter skiløperen som hadde gått seg vill ved Fidjeland 2. påskedag. Foto: Ivar Anton Nøttestad/Roverspeiderne

Skiløper funnet i god behold

Skiløperen som har vært savnet ved Fidjeland siden 16-tiden mandag ettermiddag, ble funnet av en scooterpatrulje ved 20-tiden. Mannen er bragt ned fra fjellet og er i god form.

En drøy halvtime etter at Sea King og flere scooterpatruljer ble satt inn i letingen, ble mannen funnet. Prosjektkoordinator Ivar Anton Nøttestad i Rovernes beredskapsgruppe Rogaland var med på scooteren som til slutt fant mannen. Da hadde letingen etter ham pågått i rundt fire timer, med totalt åtte scooterpatruljer fra frivillige organisasjoner i området.

– Mannen er nå bragt ned fra fjellet der han ble funnet, og er i god form. Skal si han ble glad da vi endelig fant fram til ham.

Langt fra stedet

Ifølge Nøttestad hadde mannen lagt ut på en skitur som skulle vare en times tid da han plutselig innså at han hadde gått seg vill. Mannen, som selv meldte fra til politiet, har hele tiden vært i kontakt med politiet på mobiltelefon. Politiet har så bragt informasjonen videre til de frivillige letemannskapene.

– Problemet var at han var så langt fra der han trodde han var. Men til slutt ga han politiet en beskrivelse av omgivelsene som gjorde det mulig for oss å spore ham opp, sier Nøttestad.

Sea King satt inn

Klokka 19.24 meldte Sør-Vest politidistrikt Stavanger på Twitter at et Sea King-helikopter er satt inn i letingen etter skiløperen i 50-årene som har gått seg vill på Helleknuten ved Fidjeland. Samtidig ble antallet scooterpatruljer på bakken økt fra 4 til 8.

Politiet fikk melding om mannen ved 16-tiden mandag ettermiddag. Mannen hadde selv varslet om at han ikke fant veien ned fra området rundt Hilleknuten ved Fidjeland på grunn av tett snødrev. Scooterpatruljer fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og og Roverspeiderne ble satt inn i letingen.

Varierende vær

– Det er funnet skispor etter mannen, men letingen er vanskelig på grunn av tett snødrev i området, sa operasjonsleder Tor Helge Stavik til Aftenbladet ved 17-tiden mandag.

– Været var veldig varierende mens leteaksjonen pågikk. Akkurat nå har vi blå himmel, men tidvis snødde det tett. Det vanskeliggjorde letingen, sier Nøttestad.

En kvinne i 50-årene som hadde gått seg vill ved Tonstad, ble funnet i god behold i 17.30-tiden.