KRISTIANSAND: Assisterende kommuneoverlege Atle Kristensen i Kristiansand kommune ber passasjerer som har vært på to aktuelle busser søndag 14. mars ta kontakt med koronasenteret.

Onsdag morgen opplyser assisterende kommuneoverlege Priscilla Hilton at det nå er syv bekreftede smittetilfeller fra de to bussene.

– Nå fortsetter jobben med smittesporingen og med å få passasjerer som har vært på de aktuelle bussene til å teste seg, sier hun.

Dette gjelder rute 170 med avgang klokka 16.00 fra Hovden og ankomst Kristiansand rutebilstasjon kl 19.40. På grunn av mange passasjerer ble det satt opp to busser på denne avgangen.

Det er nå klart at det har vært passasjerer med britisk mutert koronavirus på en av bussene eller begge.

Uregistrerte passasjerer

Agder kollektivtrafikk (AKT) opplyser på sine nettsider tirsdag kveld at det er påvist smitte hos seks av deres passasjerer:

«Seks passasjerer registrert med smitte. Passasjerer som har reist med samme avgang bes være oppmerksom på symptomer og eventuelt kontakte nærmeste testsenter. Merk at det har kjørt to busser i denne avgangen, det er ukjent i hvilken buss gjeldende passasjerer har vært ombord».

– Vi samarbeider godt med kommuneoverlegene og fylkeskommunen nå, sier administrerende direktør i AKT, Siv Elisabeth Wiken, som tirsdag kveld sitter i krisemøter om situasjonen.

Det er ikke foretatt noen registrering av hvem som har vært på de to bussene.

– Ingen av passasjerene på AKTs bussreiser blir registrert med navn av personvernhensyn, opplyser hun til Fædrelandsvennen.

64 passasjerer på bussene

foto
Administrerende direktør i AKT, Siv Elisabeth Wiken. Foto: Tormod Flem Vegge (arkiv)

I den ene bussen var det 33 passasjerer, og i den andre var det 31 passasjerer på rute 170. Totalt har altså 64 passasjerer reist med de to aktuelle bussene.

Det drives smittesporing nå, og kommunen kommer med mer informasjon så snart de vet mer, opplyser Ingunn M. Kvivik, enhetsleder i kommunikasjon til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Kommunen opplyser nå at det er viktig at de som har vært på bussene kontakter koronasenteret for testing og går umiddelbart i karantene.