KVINESDAL: – Vi hadde ingen opplysninger om at det hadde vært folk ombord i båten, men for sikkerhets skyld ble både ambulanse og dykkere sendt til stedet, opplyser politiet.

Brannsjef Jon Inge Aasen i Brannvesenet Sør sier til Fædrelandsvennen at de etter å ha sjekket området ble så godt som hundre prosent sikre på at det ikke var noen ombord da skøyta gikk ned.

Brannvesenet hadde også dykkere i sjøen.

Jon Inge Aasen sier at det er snakk om en eldre fiskeskøyte på rundt 40 fot.

Forliste 30. november

Fiskeskøyta forliste 30. november utenfor Kirkehamn på Hidra. Fartøyet ble den gang lenset og tauet til Angholmen. Siden den da ble tømt for drivstoff og hydraulikkolje er det nå ingen fare for forurensning.

– Eieren av skøyta er bosatt i Halden. Vi vil nå kontakte ham for å høre hva som skal skje med fartøyet, sier brannsjef Terje Glendrange i Flekkefjord.

Lenset samme dag

Terje Glendrange representerer også Flekkefjord Havnevesen som formelt ga firmaet Halvorsen Offshore på Angholmen ansvaret for å se etter båten.

Halvorsen Offshore har de to siste månedene hatt regelmessig oppsyn med skøyta, og lenset den sist torsdag morgen. Samme dag gikk den altså til bunns igjen.

Det ligger også en annen fiskeskøyte, supplybåt og en oljerigg fortøyd på verftsområdet.