KRISTIANSAND: I tillegg til fire års fengsel fikk kvinnen inndratt tre digitale vekter som er blitt benyttet til veiing av narkotika, samt 26.000 kroner i utbytte fra tiltaltes salg av narkotika, noe 41-åringen ikke motsatte seg.

41-åringen er i tingretten dømt for sju grove narkotikaforbrytelser. Retten finner det bevist at kvinnen ved flere anledninger handlet og omsatte amfetamin.

Erkjent kjøp og salg

Kvinnen har tidligere erkjent kjøp og salg av et halvt kilo amfetamin, men nektet i retten for befatning med et beslag på nesten to kilo amfetamin i skogen på Justvik, like ved kvinnens bolig.

Kristiansand tingrett mener på sin side at kvinnen kjente til pakken med amfetamin i skogen og at hun kjente til pakkens størrelse på 1,9 kilo.

Ifølge kvinnens forklaring i retten kjøpte hun amfetamin, i partier på 100 gram, som hun delte opp, pakket og solgte videre til en relativt fast gruppe på sju til ti personer. Salgene fant ifølge kvinnens forklaring i retten sted for å finansiere hennes eget forbruk.

Kvinnens forklaring ble ilagt vekt i skjerpende retning da dommen ble avsagt.

«Det legges vekt på at tiltalte har hatt befatning med et så stort kvantum amfetamin, og har hatt en sentral rolle i å omsette amfetamin til en fast kundegruppe på sju til til personer. Det tillegges også vekt at det er stor spredningsfare ved befatning med så stor mengde narkotika, særlig amfetamin», heter det i dommen.

Erkjente samtlige forhold

I formildende retning ble det lagt vekt på at tiltalte har erkjent samtlige av de forhold hun dømmes for, bortsett fra narkobeslaget i skogen på Justvik. Erkjennelsene kom imidlertid et godt stykke ut i etterforskningen etter at 41-åringen var blitt presentert for det omfattende bevismaterialet som politiet hadde. Tilståelsen har dermed hatt en begrenset betydning for etterforskningen i saken.

41-åringen er fra før domfelt ti ganger i perioden fra 1995 til 14. mai 2010. Dommene gjelder hovedsaklig overtredelser av narkotikalovgivningen og veitrafikkloven.

Til fradrag fra dommen på fire års fengsel kommer 335 dager som hun har sittet varetektsfengslet.

Dommen var enstemmig.