Kristiansand: — Etter brannen ble det gjort åstedsundersøkelse av våre kriminalteknikere, og konklusjonen var at brannen etter all sannsynlighet var påsatt. Via overvåkingsbildene fikk vi formidlet henstilling via fvn.no til en kvinne som befant seg i lokalet om å melde seg som vitne. Det gjorde hun sist helg, men det var da ikke mulig å få avhørt henne. Da vi grep fatt i saken over helga, og kalte inn kvinnen til avhør, ble hun gjort kjent med at politiet mistenkte henne for å ha påsatt brannen, forteller overbetjent Hans Petter Sandell ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

– Kvinnen valgte å erkjenne de faktiske forhold, sier Sandell. Hun har fortalt politiet at hun samlet sammen noe papir i en kurv og tente fyr.

Den 15 år gamle Maren Gullvåg Åsen, og flere andre, var inne i solstudioet da brannen oppstod. Alle klarte å komme seg ut. En kvinne som bodde i en leilighet i andre etasje i solstudioet kom seg også ut.

— Kvinnnen er foreløpig siktet etter den såkalte mordbrannparagrafen. Det blir i morgen tatt standpunkt til om kvinnen skal varetektsfengslet. Hun har i dag blitt fremstilt for lege, sier overbetjent Sandell.

Det oppstod store innvendige skader i solstudioet.