SIRDAL: — Det ble ikke gjort noe funn i dag, opplyser lensmann i Sirdal, Egil Netland, til fvn.no søndag kveld.

Åtte scootere og letemannskap fra politi, Røde Kors, Rovernes beredskapsgruppe og Øvre Sirdal letegruppe deltok i søket etter den savnede 36-åringen. Skifølget hans ble funnet omkommet 18. februar. Helgen før var de på tur fra Taumevatn til Storevatn, da de ble overrasket av dårlig vær. Tre av de fire ble funnet omkommet, mens 36-åringen fremdeles er savnet.

I helgen er det blant annet blitt gjort søk rundt Taumevatnhytta hvor tyskerne overnattet før de la ut på den fatale skituren.

— I dag har det vært helt strålende vær og vindstille. Det er da det er best å lete for da har man best sikt, sier Netland.

Totalt sett er dette den sjette dagen letemannskap er ute for å søke etter den savnede tyskeren. Han forsvant trolig etter hjelp da skifølget hans ble overrasket av dårlig vær.

Trapper ned søket

Etter helgens resultatløse søk vil politiet nå trappe ned søket etter 36-åringen.

— Vi kommer til å ta sporadiske sjekker etter hvert som snøen nå begynner å smelte. Vi håper å finne ham før noen skiturister gjør det, sier Netland til fvn.no.

Letemannskapet har lenge fryktet at 36-åringen ville bli vanskelig å finne.

— Har han kommet i en leside, kan det ligge to meter snø foran ham, uttalte Egil Torpe i Sandnes Røde Kors til Aftenbladet under en tidligere leteaksjon.

De tre omkomne turgåerne som ble funnet på Taumevatni Sirdal 18. februar er Gerald Buerger, hans kone Irmgard Buerger og deres datter Katrin Buerger. De kommer alle opprinnelig fra byen Langenau i provinsen Brand-Erbisdorf i Tyskland. Den savnede 36-åringen er Katrin Buergers kjæreste.