KRISTIANSAND: — Dette er et historisk øyeblikk, uttalte Stavangers ordfører Leif Johan Sevland (H) da han førte pennen over avtalen mellom Kristiansand og Stavanger kommune onsdag morgen.

— Denne avtalen er for å lære av hverandre og gjøre hverandre bedre, uttalte Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen da han signerte samarbeidsavtalen.

De to kommunene inngikk i dag en avtale på rådhuset i Kristiansand om å samarbeide på en rekke viktige samfunnsområder som næringsutvikling, utdannelse, forskning, miljø og klima, kultur og kommunikasjon. Les avtalen som ble signert i sin helhet her.

Blant dem sto forbedringen av veistandarden på E 39, kulturhusene og universitetet sentralt i samtalen som fulgte politikerne i mellom.

Felles sak

— Utbedring av E 39 må være en viktig felles sak. Det er bare noen og tjue mil mellom oss, men veistandarden på denne strekningen er skremmende lav, uttalte Sørensen og fikk støtte av ordfører Sevland.

Sørensen tror en forbedring av veistandarden på E 39 vil bidra til å bygge regionene og dermed styrke næringslivet i landsdelen.

Sevland på sin side trakk fram viktigheten av å utvikle de to byenes vertsroller som universitetsby, og hvor avgjørende det er at Kristiansand og Stavanger kommune jobbe sammen for politiske gjennomslag hos sentrale myndigheter når det gjelder for eksempel universitetene.

— Her kan vi være allierte overfor staten, poengterte Sevland, som mener universitetene er underfinansiert.

I forkant av møtet påpekte ordfører Sørensen at både Stavanger og Kristiansand er motorer i sine regioner, og at begge kommunene er i sterk vekst.

— Det er viktig at vi samarbeider mer, og kommer med felles initiativer overfor sentrale myndigheter. Kristiansand har gode innspill som Stavanger har nytte av og motsatt, uttalte han i forkant av dagens signering.