MANDAL: — Vi vet ikke hva som er årsaken eller motivet til siktede. Vi vet noe, men har ikke et fullstendig bilde, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til Fædrelandsvennen.

Det var natt til torsdag at en person på 21 år skal ha knivstukket og drept en 23-åring. Drapet skal ha skjedd i en leilighet i Amaldus Nielsens gate 8 i Øvrebyen i Mandal. Ifølge politiet var det flere personer i leiligheten på drapstidspunktet, og siktede ble pågrepet på stedet.

Fremdeles er det altså uklart hva som er årsaken til at siktede skal ha knivstukket avdøde.

— Synet på saken har blitt mer nyansert siden vi startet avhørene av vitnene, men det endrer ikke det hovedinntrykket som vi allerede har. Siktede skal i nye avhør i dag, sier Gabrielsen.

Siktet svært nedbrutt

Den 21 år gamle mandalitten som er siktet for drap er svært langt nede.

– Han er svært nedbrutt og forstår ikke hvorfor drapet skjedde, sier hans advokat Sveinung Johnsen.

Han sier at han har snakket med siktede hver dagen siden fredag, og at det gjennom dette ikke har kommet fram noe nytt.

— Han holder fast på at det ikke var noen bakenforliggende konflikt mellom de to, og at drapet skjedde der og da, sier Johnsen.

Den foreløpig obduksjons rapporten har nå kommet. I følge flere Fædrelandsvennen har snakket med skal det være snakk om et tosifret antall knivstikk, men dette vil ikke politiadvokat Terje Skaar bekrefte eller avkrefte.

– Vi går ikke ut med slik opplysninger på dette stadiet, sier han.

Han sier at politiet ikke har avhørt 21-åringen siden fredag. I slutten av uka skal så den unge mandalitten igjen i avhør og blir der konfrontert med opplysningene som ellers er kommet fram i vitneavhørene.

– Det er for tidlig å si noe bestemt om motivet. Men det er riktig som forsvareren sier at siktede sier han ikke husker noe rundt selve drapstidspunktet, opplyser Skaar.

Etter det Fædrelandsvennen forstår skal det 23 år gamle drapsofferet begraves i Kroatia der han opprinnelig kommer fra.

Holder på å avslutte etterforskningen

Gabrielsen opplyser til Fædrelandsvennen at etterforskningen rundt drapet i Mandal er i ferd med å avsluttes.

— Vi har omkring tre eller fire vitneavhør igjen, samt gjennomgang av avhørene. Med mindre det kommer opp ny informasjon anser vi oss som godt på vei, sier han.

I de nye avhørene skal politiet dobbeltsjekke informasjon for å få spesifisert og konkretisert detaljene. Noen av vitnene som var tilstede har blitt innkalt flere ganger.

— Det er mye materie og et møysommelig arbeid, men saken har fin progresjon. Om og når vi avslutter vil avhenge av de nye avhørene, men det bør ikke være mye som gjenstår før vi anser oss som ferdig.