VENNESLA: — Jeg er todelt skuffet. Mest, selvsagt, fordi Vennesla kommune ikke vil ordne teleslynge i det nye kulturhuset, men også fordi vi måtte purre for å få svar, sier Asbjørn Halvorsen i Hørselhemmedes Landsforbund, Vest-Agder.

Forvaltningsloven sier at offentlige etater skal svare på henvendelser innen tre uker. Her gikk det altså sju. Første brev ble sendt 27. august. Svaret kom onsdag denne uka.

Hørselhemmedes Landsforbund mener Venneslas nye og berømte kulturhus ikke er for alle, så lenge det ikke er installert teleslynge. Kultursjef Odd Arild Nordli har svart at det ikke er penger til dette nå.

— Vi skal greie ei skrankeslynge i biblioteket i år, men ikke mer, for vi må ta dette over driftsbudsjettet, sier Nordli. Salen i kulturhuset har slynge fra før, det er de nye arrangements-områdene og biblioteket som mangler.

Halvorsen minner om at Vennesla fikk Statens Byggeskikkpris. Den prisen er på 200.000 kroner og forutsetter universell utforming. Halve beløpet gikk til arkitektene, halve til kommunen.

— Kan ikke deler av kommunens prispenger brukes på å gjøre kulturhusets aktiviteter tilgjengelige også for hørselshemmede? Det synes jeg ville vært rett og rimelig når prisen faktisk forutsetter tilgjengelighet for alle, sier Halvorsen.

Nordli sier de pengene skal gå til andre formål, blant annet en brosjyre som er under utarbeidelse.

**Også på Kilden i Kristiansand har det vært trøbbel med systemet for hørselshemmede.

Les også:**