KRISTIANSAND: — Hva skal dere drive med på Jegersberg gård?

- Vi skal blant annet videreutvikle stallen der det er hestedrift i dag, og samtidig satse på nye produkter som møbler og catering. Men hovedsakelig er det gårdsdrift. For eksempel hogging av trær til ved eller materialer.

Åtte brukere

— Hvor mange vil ha tilknytning til gården?

— Kristiansand eiendom jobber nå med å ruste opp hovedbygningen. Når den er ferdig blir det åtte beboere som er på rehabilitering gjennom arbeid, samt fire ansatte. Antall brukere kan øke etter hvert.

— Hvem er tilbudet beregnet for?

— Målgruppen er de som har kommet seg ut av rus og skal lære å jobbe og leve. Gjennom arbeid skal de bygge opp en ny identitet; få seg jobb og hus, betale regninger og forsørge seg og sine. Dette er ikke institusjonstankegangen, men et sted der folk skal arbeide og bo. De skal drive gården og utvikle produkter.

Erfaring som hotellsjef

— Hva har du gjort tidligere?

—  Jeg har drevet hotell og har fagbrev som kokk, med læretid fra Ernst Park Hotel. Jeg har også vært hotelldirektør ved Scandic og Radisson. Overgangen blir stor. Det er to helt ulike bransjer og målgrupper. Det er fryktelig mange som trenger hjelp. Rus er et stort samfunnsproblem. Det å hjelpe folk tilbake til livet, jeg vet ikke hva som er viktigere enn det.

— Men du har ikke jobbet i rusomsorg tidligere?

— Nei, men jeg har jobbet med mennesker – og bedrifter, som skal være lønnsomme. Det skal være et samarbeid med næringslivet, en mentorordning og et fellesskap. Ingen skal jobbe alene. Kristiansand kommune har fantastisk motiverte og dedikerte medarbeidere innen rusomsorg. Det imponerer meg stort.

Lidenskapelig hobbyfisker

— Hva gjør du på fritiden?

— Da elsker jeg å fiske, spesielt med bakkeline, slik at jeg kan komme dypt og få tak i store fisker og lage god mat. Jeg trener og er er familiemann, og har to jenter i ungdomsskolen. Det blir mye lekselesing nå om dagen.

Ønsket et karriereskifte

— Hva var utslagsgivende da du søkte jobben som prosjektleder?

—  Jeg har drevet business i alle år og ville ha et karriereskifte. Her er det mennesker som er resultatet. De som har levd i rus, har levd knallhardt. Det er flott å kunne hjelpe dem til å leve et ordentlig liv. Når de gjør et arbeid blir de stolte, og etter en tid er de klare for å gå videre. Det kan ta fra tre til fem år.