KRISTIANSAND: Fartskontroll

En bilist ble stanset i 62 km/t i 50-sonen på riksvei 9 ved Krossen. Sjåføren nektet å godta forelegg og kjørte dessuten uten gyldig førerkort. Han ble derfor anmeldt.

**KRISTIANSAND: Slagsmål

03.10:** Politiet fikk melding om fire-fem personer som angivelig var involvert i et slagsmål i Dronningens gate. Politiet rykket ut, men alle forsvant hver til sitt. Saken ble dermed ordnet på stedet.

**SONGDALEN: Garasjetyveri

03.42:** — Vi fikk telefon om at noen våknet av lyder på utsiden av huset. En person har gått inn i en ulåst garasje i Songdalsveien på Brennåsen og forsynt seg med verktøy, sier operasjonsleder Bjørn Breilid ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen. Tyvegodset ble levert tilbake til eieren og gjerningsmannen (22) ble satt i politiarresten.

**SONGDALEN: Lagde togbråk

04.27:** En mann lagde bråk på nattoget mot Stavanger. Klokken 04.27 meldte NSB at de sto på Nodeland stasjon og ville kvitte seg med bråkmakeren. - Han gikk med politiet og NSB fortsatte mot Stavanger. Han endte etter eget ønske opp med å sove hos oss og ble innvilget det, sier operasjonsleder Breilid.

**KRISTIANSAND: Bilinnbrudd

05.19:** Politiet fikk telefon fra en person som hadde oppdaget at noen hadde tatt seg inn i bilen hans på Andøya. Da politiet kom fram til stedet hadde vedkommende nettopp stukket til skogs og politiet søkte etter vedkommende i morgentimene.

**LYNGDAL: Rådyr påkjørt

05.47:** Melding om at et rådyr er påkjørt og drept i nærheten av Lyngdal. Viltnemnda overtar saken.

**KRISTIANSAND: Hissig ungdom på Sørlanet

06.20:** En 16 år gammel gutt blir bortvist fra Sørlanet i Gimlehallen etter å ha brutt reglene. En del ungdommer samler seg da ved utgangen, noen er hissige og arrangørene synes situasjonen er ubehagelig. Politiet blir tilkalt, gemyttene roer seg og en del forsvinner.

**KRISTIANSAND: Trafikkulykke i rundkjøring

06.50:** AMK melder at det har vært en trafikkulykke i Vågsbygd ringvei ved krysset til Slettheiveien. En kvinnelig mopedist sto stille i rundkjøringen da en bil kom kjørende. Den mannlige sjåføren så ikke kvinnen og kjørte dermed inn i mopeden. Kvinnen i begynnelsen av 50-årene ble kjørt til legevakt for sjekk.

**KRISTANSAND: Mulig innbrudd

09.44:** Det blir oppdaget et stort hull i vinduet på Happy House i Barstølveien. En politipatrulje på stedet ser at kassaapparatet ligger på gulvet, og ting tyder på at det har vært folk inne i lokalene. Politiet har ikke fått kontakt med innehaveren og vet dermed ikke om noe er stjålet.

**RISØR: Kortsluttet elektrisk tavle

09.44:** Automatisk varsling til brannvesenet i Aust-Agder om at en elektronisk tavle hadde kortsluttet. Både politi og brannvesen rykket ut, men det var verken røyk eller åpen ild på stedet.

**SØGNE: Mistanke om ruskjøring

09.40:** UP melder at de har stoppet bil på E 39 i Søgne. Føreren viser symptomer på å være ruset, og operasjonsleder Øystein Vellesen antar at han blir tatt med for videre sjekk.

**LILLESAND: Hasj hjemme

10.30:** Politiet er på leting etter en annen person da de oppdager at 22-åring er i besittelse av hasj. Dermed blir 22-åringen pågrepet.

**ARENDAL: Mistanke om stjålet båt

11.29** : Politiet får melding fra en privatperson om en båt om en Marex 21 fots snekke som er dårlig fortøyd og tyder på å være stjålet, i Sandumskilen ved Hove. Politiet sjekker opp registeringsnummeret, og snekka er ikke meldt stjålet, så den blir liggende der inntil videre.

**RISØR: Innbrudd i verksted

13.00** : Det meldes om et innbrudd i et verksted i Søndeled, og det skal være tatt en del håndverktøy. Politiet vil gjøre en åstedsundersøkelse i løpet av kvelden.

**ÅSERAL: Ingen bøter etter kontroll

16.00** meldte lensmannskontoret i Setesdal inn resultatene av trafikkontroll ved Longnevannet. 83 kjøretøy ble kontrollert, men ingen fikk bøter.

**SØGNE: Ingen bøter 2

16.36** meldte søgne-politiet inn resultatet av sin trafikkontroll. Etter 47 kontrollerte biler, fikk ingen noen reaksjon for mangler.

**KRISTIANSAND: Vogntog tok speil

17.14** traff en bil i østgående retning et vogntog som kom fra Mandal med speilet. Vogntoget kom over i personbilens kjørebane, slik at speilet fikk skader. Ingen personer ble skadet og de to bilførerne gjorde opp saken seg imellom.

**KRISTIANSAND: Grovt tyveri av firhjuling

19.05** ringte en mann og meldte fra om et tyveri fra sin garasje i Tranestien i Vågsbygd. Eieren hadde vært bortreist siden søndag. I mellomtiden har tyver benyttet anledningen til å bryte seg inn i garasjen og stjålet firhjulingen hans. Firhjulingen var registrert som en MC og var av typen KTM.

**SØGNE: Stoppet sjåfør

19.38** stoppet politet i Søgne en mann de mistenkte for å kjøre i ruspåvirket tilstand. Det er tatt blodprøver av mannen, som er en 40 år gammel mann fra Søgne.

**VENNESLA: Brannmenn gikk for å slukke brann

19.57** begynte det å brenne i en bil som sto parkert like ved brannstasjonen i Vennesla. Brannvesenet rykket til fots og slukket raskt brannen, som var en mindre motobrann. Bilen fikk minimale skader.

**BIRKENES: Brøt seg inn i hus

20.09** ringte en huseier i Birkenes og fortalte at tyver hadde vært inne i huset. De ubudne gjestene hadde rotet rundt mens huseieren var borte i noen timer. Det er uklart hva som ble tatt, politiet har ikke fått vært på stedet.

**SONGDALEN: Rød bil stakk fra politiet

20.25** meldte en politipatrulje fra om at de lå etter en rød VW på rv 461 mot Skinnermoen. Bilføreren nektet å stanse for kontroll. Patruljen kjørte rolig etter bilen, men etter en stund gasset bilføreren opp og forsvant. Politiet har kjennemerke på bilen og vet hvem som eier den.

**GRIMSTAD: Rådyr påkjørt

20.51** ble et rådyr påkjørt i området ved Homborsund. Rådyret ble skadet og viltnemnda er kontaktet.

**LYNGDAL: Høy musikk

22.08** fikk politiet melding om en person som spilte veldig høy musikk på en adresse nær Lyngdal sentrum. Der er politiet på stedet og sørger for natteroen i området.

MANDAL: 106 km/t i 60-sonen

Les egen sak.