Hans Fredrik Grøvan: 34 delegater

Dagrun Eriksen: 11 delegater

I en sms til Fædrelandsvennen skriver Dagrun Eriksen at hun nå vil bruke litt tid til å tenke seg om.

"Jeg tror jeg av respekt for lagene som er igjen ikke kommer til å kommentere resultater i kveld. Vil bruke litt tid til å tenke meg om de nærmeste dagene", Dagrun.

33 delegater på nominasjonsmøtet gir flertall, og Grøvan er nå oppe i 34 delegater. Dagrun Eriksen startet kvelden uten delegater, men har vunnet nominasjonskampen i Songdalen, Lindesnes, Marnardal og Sirdal. Grøvan har vunnet Farsund og Hægebostad og Audnedal. De delte Søgne mellom seg.

I Søgne ble man rett og slett ikke enige. 18 stilte på møtet, ni stemte for Eriksen, og ni for Grøvan. Nominasjonsmøtet valgte å sende to som støtter Eriksen og to som støtter Grøvan til det endelige nominasjonsmøtet.

I Sirdal vant Eriksen, med Grøvan på andre plass. Samme situasjon ble det i Marnardal, mens Farsund valgte motsatt. Grøvan på topp, Eriksen nummer to.

Dagrun Eriksen fikk full støtte av de seks personene som hadde møtt fram da Sirdal KrF avholdt sitt nominasjonsmøte. På andre plass følger Hans Fredrik Grøvan.

Hægebostad er ferdig med sitt nominasjonsmøte og der gikk Hans Fredrik Grøvan av med seieren. Sju personer var til stede på møtet, og de gikk enstemmig inn for Grøvan på topp. De har Grete Kvelland Skaara på andre plass.

I Songdalen gikk medlemsmøtet med ni til stede enstemmig inn for Dagrun Eriksen på 1. plass. Hans Fredrik Grøvan vant avstemningen om 2. plassen med 5 mot 4 stemmer. Motkandidat var Per Sverre Kvinlaug.

Støtter Dagrun

— Jeg støtter Dagrun. Hun har en sterk posisjon på Stortinget,og hun har altså greid å forhandle fram løsninger – selv med enflertallsregjering. Jeg tenker på Grunnlovens paragraf to, formålsparagraf iskolen, privatskoler og fortsatt tilskudd til kirkebygg, sier leder i Songdalen KrF, Arne Skraastad.

— Vi har en spesiell situasjon på Stortinget. Høybråten ogDåvøy gir seg, mange andre mandater er usikre. Vi kan få en liten stortingsgruppe.Uten Dagrun kan vi få en uerfaren gruppe også . Hans Fredrik Grøvan er flink, menhan har ikke den posisjonen vi trenger og som Dagrun har, mener Skraastad.

Det ble kampvotering om andre plassen i Songdalen. Styret foreslo Per Sverre Kvinlaug fordi man mener han er kandidaten som må bygges opp. Om fire tilåtte år er han mannen som kan seile opp som toppkandidat. Terje Imeland ville imidlertid ha Grøvan blant annet med tanke på at hvis Dagrunblir statsråd er andreplassen meget viktig. Det endte med fem for Grøvan ogfire for Kvinlaug.

Lindesnes

Dagrun Eriksen vant på sin side en soleklar seier over utfodrer Hans Fredrik Grøvan da KrFs lokallag i Lindesnes hadde nominasjonsmøte mandag kveld. 15 var tilstede på møtet, Dagrun fikk 11 av stemmene og topper dermed listeforslaget fra lokallaget.- Det ble et klart flertall for Dagrun, det er godt at noen nå går for henne, sier Siri Risdal. - Hun har opp igjennom årene vist mye.

Lindesnes har Per Sverre Kvinlaug på 2. plass og Torhild Brandsdal på 3. plass. Hans Fredrik Grøvan står ikke på listeforslaget fra Lindesnes. - Når han ikke står øverst, er det ingen grunn til å plassere ham som nummer ni, sier Risdal. Lindesnes sender tre delegater til partiets endelige nominasjonsmøte.

Fortsatt åpent

— Hvis vi etter denne uken har 40 for Grøvan og 25 for Dagrun,mener jeg situasjonen er helt åpen. Da kan alt skje fram til nominasjonsmøtet16. november, sier Arne Skraastad i Songdalen KrF.