KRISTIANSAND: Store styrker fra brannvesenet, politiet og ambulanse ble sendt til boligområdet ved E 39 i Hannevika da meldingen om brannen kom inn klokken 15.35. Se flere bilder fra brannen

Flammene stod da ut fra vinduene i leilighetsbygget.

Søkte gjennom bygget

— Det ble relativt raskt tatt hånd om en person som kunne fortelle at brannen startet i hans leilighet. Han opplyste at det ikke var andre personer inne i hans leilighet. Etter kort tid fikk vi tilbakemelding fra brannvesenet om at de hadde gått gjennom bygget, og at det ikke var flere personer inne, opplyser operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge politiet bodde fem personer i bygget. Politiet skal ha vært i kontakt med samtlige.

To personer ble brakt til legevakt for sjekk. De skal ikke ha pådratt seg alvorlige skader.

— Beboerne har fått tilbud om midlertidig bosted på hotell, sier Steinsland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Flammene stod ut fra huset. Foto: Vegard Nekstad.

Huset ble ifølge politiet totalskadet i brannen. Foruten brannskader, ble det store røyk— og vannskader på leilighetene.

Ikke fare for spredning

  • Det er såpass mye varme at brannvesenet holder fortsatt på med etterslukking. Det var aldri fare for at brannen skulle spre seg til andre hus, opplyste operasjonslederen klokken 17.20. Mannskapet fra Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) hadde en periode problemer med å få nok trykk på vannet, og måtte ifølge 110-sentralen be kommunen om hjelp. I 16-tiden var flammene i ferd med å spre seg til den andre siden av bygget fra der brannen startet.

— Da vi kom fram var huset gansker overtent og alle var ute. Brannen startet på østsiden og vi har brukt tiden på å slukke. Hele huset er ødelagt, men det er ikke fare for omliggende bygg, opplyser vakthavende overbefal i KBR, Egil Pedersen, til fvn.no.

Godt synlig røyk

Huset ligger på andre siden av E 39 i forhold til Xstrata og Esso-stasjonen i Hannevika. Det var kraftig røykutvikling på stedet, og røyken kunne ses fra store deler av Kristiansand i ettermiddagstimene.

På veiene rundt brannstedet flokket folk seg og politiet måtte ved flere anledninger fjerne bilister som hadde parkert ulovlig i nærheten.