KRISTIANSAND: Den 18 år gamle gutten erkjente i retten at han knivstakk en jevnaldrende som kom på besøk i familiens hus på Søm 20. august i fjor. Den jevnaldrende gutten og tiltalte hadde noe uoppgjort i forbindelse med kjøp og salg av hasj, og det hele dreide seg om en sum på mellom 50 og 100 kroner. Gutten som kom på besøk ble stukket i panna og pådro seg et 15 centimeter langt kutt og overskåret pulsåre. Han fikk også en stor og dyp skjæreskade i en tommel, hvor pulsåren og to nervegrenser ble kuttet.

Statsadvokat Jostein Johannessen mente i sin prosedyre at denne skaden var «betydelig på legeme og helbred». Den tiltaltes forsvarer, advokat Bjørn Arild Langenes, mente at skadeomfanget burde føre til bruk av en annen straffebestemmelse som også gir mindre straff.

18-åringen var i tillegg tiltalt for knivstikking i Markensgate 16. april i år etter en fest med mange ungdommer i Baneheia. Umiddelbart etter knivstikkingen ble en annen gutt slått og i ansiktet med knyttet hånd, og fikk en stein kastet i ansiktet.

Det ble lagt ned påstand om oppreisningserstatning etter rettens skjønn til de to guttene som ble knivstukket. Ungdommen som ble slått og utstt for vold med steinkasting, trakk under hovedforhandlingen påtalebegjæringen og krav om oppreisningserstatning fordi de to nå har blitt kompiser. Bistandsadvokat for den fornærmede gutten som ble knivstukket på Søm var Åse Johnsen Drabløs.

18-åringen er tidligere straffet. Dom i saken faller neste uke.