KRISTIANSAND: – Jeg ble dratt sånn smått ut av søvne av kraftige skrenselyder som kom nærmere og nærmere. Like etter bråvåknet jeg at et gigantisk brak. Jeg hørte vinduet i stua som knuste. Min første tanke var at det kunne være innbrudd. Jeg ble livredd, forteller Søreng til fvn.no.

Hun og venninnen Marte Kittelsen (19) bor sammen i hybelbygget med tre leiligheter på Strai. Bygningen ligger om lag 200 meter nord for sykehjemmet Straitunet. Venninnen Marte Kittelsen sover i naborommet. Hun våknet av venninnens hysteriske skrik.

I STUA: Møbler og gjenstander ble kastet rundt i rommet da bilen traff husveggen. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen

– Hysterisk– Jeg våknet av at Sara skrek og var helt hysterisk og løp derfor inn i stua. Vi så da at det var flere politibiler og en rekke politifolk på utsiden av huset. Etter hvert så vi bilen som sto inntil husveggen, forteller Kittelsen.

Søreng så på klokken i det hun vekket venninnen. Den viste da 03.28, forteller hun til Fædrelandsvennen.

I den kraftige kollisjonen ble det ene stuevinduet vippet opp. Inn gjennom vinduet ropte politiet om jentene hadde et brannslukningsapparat. Sara Søreng fant det fram og overleverte det til en politimann.

Ifølge jentene var ambulanse og brannvesen på stedet etter kort tid. Den omkomne ble ikke tatt ut av bilen før ambulanse kom på stedet. Det ble forsøkt gjenopplivning, forteller venninnene. Det lyktes ikke.

– Det er helt forferdelig. Utrolig trist at han omkom, sier Sara Søreng.

Begge jentene synes det er ekkelt å tenke på at det skjedde en dødsulykke like utenfor stedet de lå og sov.

– Jeg føler meg kvalm. Det var en utrolig ekkel opplevelse. Spesielt da redningsmannskapene la et hvitt laken over avdøde, sier Marte Kittelsen.

– Aldri glemme

– Jeg er helt skjelven ennå. Denne dagen kommer jeg aldri til å glemme. I tillegg er jeg veldig glad for at det var politi på stedet med en gang så vi slapp å måtte drive med gjenopplivning. Jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet det, sier Søreng.

EKKEL OPPLEVELSE: Venninnene Sara Søreng og Marte Kittelsen kommer aldri til å glemme den uhyggelige opplevelsen da de våknet av bilen som braste inn i leiligheten deres. FOTO: JON ANDERS MØLLEN Foto: Jon Anders Møllen

Ifølge venninnene var ikke stua til å kjenne igjen. Tv-benken, bordet og sofaen var skjøvet langt inn i rommet. Pyntegjenstander lå knust og strødd rundt i rommet.– Det var fullt kaos her. Det lå knust glass over alt. Her kan du se hvordan veggen er blitt trykket inn, sier Søreng, og viser at vinduslisten spriker ut fra veggen.

I annen etasje i huset bor det en eldre kvinne. Søreng løp opp for å varsle kvinnen om hva som hadde skjedd.

Ikke første gang

Venninnene forteller at det ikke er første gang at det har havnet en bil i huset. For få år siden kjørte en bil inn i husveggen omtrent på samme sted.

– Det er ikke lenge siden at vi snakket om at noe lignende kunne skje. Og så skjer det en dødsulykke. Det er nesten ikke til å tro. En veldig spesiell opplevelse, sier Søreng.

Ingen av jentene klarte å sove etter hendelsen. De brukte tiden til å rydde opp og snakke sammen om det de hadde opplevd.

– Jeg har aldri opplevd noe i nærheten av dette. Ulykken har gjort inntrykk, men vi kommer til å bli boende her, sier Søreng.