SØGNE: – Jeg hørte et brak rundt klokken 04.15 på natta. Det hørtes først ut som at det var noen som røsket i hyttedøra, men jeg skjønte jo på morgenen at det var noe helt annet, forteller Rolf Severinsen.

Da han og kona kikket ut av stuevinduet lørdag morgen, kunne de se at en svær kampestein hadde løsnet fra berget og truffet huset ferieboligen til Eli Skaranger.

Ingen var hjemme

– Vi er bare glad for at det kun var materielle skader og at ingen var i huset. Datteren min skulle egentlig være der i helga og lese til eksamen, men heldigvis ble hun hjemme, sier Skaranger som var ute og kikket på skadene lørdag ettermiddag.

– Steinen har heldigvis bare truffet tilbygget hvor toalettene er. Selve den gamle husbygningen virker å være intakt, sier hun.

Over 200 år gammel

Huset er den eldste på øya og ble bygget på 1780-tallet. Det ble flyttet til øya i 1801. Huset er barndomshjemmet til Anne Marie Rockefeller som er en av Søgnes største kjendiser.

– Folk på øya har mast om den steinen siden huset ble flyttet dit. De har i alle år lurt på når steinen skulle falle, sier Severinsen, som har hatt familie boende på øya i flere generasjoner.

Trolig har det tørre været spilt inn med å løsne steinen fra berget. Trolig vil det ikke bli enkelt å fjerne steinen fra husveggen.