STAVANGER/SIRDAL: Politiet fikk torsdag melding om at en person var funnet omkommet i Sirdal. Det var to besteforeldre fra Stavanger som var på skitur med barnebarnet, som fant den første personen.

— De så på lang avstand at det var noe som ikke stemte, sier Kjell Helle Olsen, daglig leder i Stavanger Turistforening til Aftenbladet .

Meldingen gikk ut på at det var funnet en død person på Taumevatn.

— Personen som ringte inn ble bedt om å bli værende på Taumevatn-hytta til politiet var kommet til stedet, sier Egil Eriksen, politiinspektør i Rogaland politidistrikt.

Gikk en omvei

Kjell Helle Olsen har vært i dialog med paret som varslet politiet. Han forteller at bestefaren gikk bort for å undersøke nærmere, mens bestemoren gikk en omvei med barnebarnet. Det var skistaver som sto opp av snøen som førte til at den omkomne ble funnet.

— Begge jobber i helsevesenet og har opplevd døde mennesker tidligere. Det var likevel en traumatisk opplevelse for paret, sier Helle Olsen.

Helle Olsen understreker at besteforeldrene var mest opptatt av å skåne barnebarnet i situasjonen.

— Barnet og bestemoren skilte lag med bestefaren. Det var kun han som så den omkomne, sier Helle Olsen.

Paret er godt kjent i området. De hadde leid en Statskoghytte i helgen og skulle opprinnelig tilbake til Stavanger søndag.

— De hadde valgt å vente på at været ble bedre før de dro tilbake, sier Helle Olsen.

De tre familiemedlemmene er nå tilbake i Stavanger og har det etter forholdene bra.

— Deres tanker går først og fremst til de pårørende, sier Helle Olsen.

De ønsker ikke å stå fram i media.