Denne lastebilen ligger veltet på Volleberg i ettermiddag. Ingen skal ha blitt skadet, men uhellet har ført til lange køer og omkjøring. Foto: Kjartan Lavik

Har du bilder fra noen av stedene det er trafikale problemer? Send de gjerne til oss på epost.

MANDAL: — Nå er det fullt kaos på hele E 39, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til fvn.no klokken 15. Han sier politiet nå blir nedringt om kø og trafikale problemer på E 39 i Vest-Agder. Straks en veistrekning er åpen, kommer nye vogntog som får problemer med å komme opp i diverse bakker.

Siste melding går på at en lastebil med grus har veltet på Volleberg i Songdalen. Politiet fikk melding om dette klokken 14.20.

(Les mer under bildet)

— Trafikken vestover dirigeres vestover via gamle Søgnevei. Men det er en undergang på den veien som gjør at maks høyde på kjøretøyer er 3,2 meter. Resten må vente, sier han.

Klokka 16.30 omdirigeres trafikken fortsatt via gamle Søgnevei (fylkesvei 114). Høye kjøretøy dirigeres, ifølge Veitrafikksentralen, via E 39. Fvn.no-journalist Tarald Reinholt Aas er på vei vestover og har brukt halvannen time fra Fiskåtangen til Brennåsen. Han er langt fra den eneste som står fast i køen.

Ingen ble skadet i lastebilvelten.

Vegtrafikksentralen: - Ordentlige problemer

— Den siste timen har det vært ordentlige problemer, sier Ole Christian Leerstang hos Vegtrafikksentralen til fvn.no klokken 13.45. Han sier at det spesielt har vært mye trøbbel i Vatnebakken i Mandal og i Trybakken i Søgne.

— Det er kø for øyeblikket for de som skal østover fra Mandal til Kristiansand, sier han.

Fvn.no har vært i kontakt med bilister som har sittet nærmere en time i kø mellom Mandal og Søgne tidlig i ettermiddag. Ifølge Leerstang skyldes problemene at vogntog ikke kommer opp bakkene.

(Les mer under bildet)

VELTET: Lastebilen veltet inn mot siden av veibanen ved Volleberg. (Foto: Lars Rekaa) Foto: Lars Rekaa

Kontrollerer vogntog

— Vi har folk på stedene som forsøker å trekke vogntogene opp. Vi har også kontrollposter for å sjekke utstyr, sier han.

Ved 11.25-tiden startet problemene i Vatnebakken i Mandal.

— Det står en del trailere på kryss og tvers. Entreprenøren står med veiskrape og trekker løs de som sitter fast, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til fvn.no rett før klokken 12. Også en politipatrulje er på stedet og dirigerer trafikken.

En innringer forteller at en trailer tidlig i ettermiddag skled ut av veien ved Steinslandsbakken i Lindesnes. Her har tungtransporter hatt problemer store deler av dagen, sier innringeren. Traileren skal stå inntil fjellveggen på den vestgående siden av veien.

Trolig problemer ut dagen

Ifølge Ole Christian Leerstang ved Vegtrafikksentralen ser det ikke ut til at korkene løsner utover dagen.

— Det er mye snø og vanskelige kjøreforhold. Det vil nok fortsette å være problemer i de utsatte bakkene i dag, sier han.

Også tidligere i formiddag var det problemer på E 39, da lenger øst mellom Kristiansand og Søgne.