VENNESLA: Det skjedde i administrasjonsutvalget på ordførerens kontor. Både Utdanningsforundet og Fagforbundet, som representerer de ansatte i Vennesla kommune, reagerer på håndteringen av skolestrukturen og nedleggelser, som var en het potet inntil Ap avblåste det hele på et gruppemøte 23.oktober.

Reagerer på prosessen

— Dette ble en veldig merkelig prosess. Det er den jeg reagerer på. I denne saken jobbet administrasjonen som juling for å komme med løsninger til et innsparingskrav på fire millioner, så ble hele saken plutselig lagt i en skuff. Vi føler folk ble holdt for narr i denne saken. Er det en råd tråd i politikken i Vennesla? undret en en skarp Randi Sofie Hagen i Fagforbundet.

Hun pekte på forhold som tidlig innsats og frafall i videregående skole, vurdert opp mot kutt i skolen.

Forstøkt

Anne Marie Robstad Hagen i Utdanningsforbundet lokalt fulgte opp kritikken mot politikerne.

— Skolestruktur-saken skapte store bekymringer hos ansatte og elever. Det ble lagt ned et stort arbeid med rapporten. Jeg må si jeg ble fryktelig forstøkt da alt ble avblåst. Når Hunsfoss var truet av nedleggelse, da er det også rart at det i budsjettet ble avsatt 15 millioner til rehabilitering av skolen, for nå å oppleve at beløpet er tatt ut igjen. Jeg savner også en råd tråd, sa Hagen.

Varaordfører parerte

Kritikken gjorde enkelte politikere røde i toppen.

— Det ble enstemmig vedtatt at det skulle spares fire millioner i skolesektoren, og det var rådmannen som i fjor antydet å se på Hunsfoss skole. Jeg vil bare presisere det. Valget om ikke å legge ned Hunsfoss skole, uten at det får konsekvenser, er naivt å tro, parerte en bestemt varaordfører Berit Kittelsen (Ap).

Det ble konfrontasjoner mellom Kittelsen og Utdanningsforbundet. Sammen med KrF og Sp valgte Ap å ta de 15 millionene fra Hunsfoss til utbygging av Vennesla ungdomsskole neste år da de nylig inngikk et nytt budsjettforlik. Diskusjonen dreide over mot om Hunsfoss virkelig hadde behov for 15 milioner.

Stusser over retorikk

— Da Hunsfoss skole besto, lå det i kortene at de ville få 15 millioner, mente Hagen i Utdanningsforbundet. Både Berit Kittelsen og Daniel Bakken (KrF) har et klart inntrykk at de ansatte på Hunsfoss er fornøyd med skolen, og at den ikke legges ned.

— Jeg ble invitert ned på Hunsfoss for å se på den fantastiske skolen deres. Jeg har mailen her, sa Kittelsen.

— Jeg stusser over retorikken rundt Hunsfoss skole. Vi fikk høre at det ikke var behov på skolen, så velger vi å bruke pengene på ungdomsskolen i stedet. Fra én skole til en annen, sa Torhild Bransdal.