KRISTIANSAND: Øyvind Berntsen fra Kristiansand utfordrer Kjell-Ivar Larsen, som av valgkomiteen er foreslått på 2. plass. Leder av valgkomiteen, Christian Eikeland, kan fortelle at Kristiansand har fremmet Berntsens kandidatur.

— Det betyr ikke at det blir kamp om 2. plassen, for vi vet ikke om Kristiansand vil fremme Øyvind Berntsen på denne plassen i selve møtet lørdag, sier Eikeland.

Det som derimot er sikkert er at det blir kampvotering om 3. plassen på lista. Den foreslåtte kandidat, Sissel Ekeblad Andersen fra Kristiansand, har trukket seg.

Tre personer sloss om denne plassen. Øyvind Berntsen er foreslått her også, samt Gisle Saudland, Flekkefjord og Arild Birkenes, Songdalen. Birkenes ble i første runde foreslått på 2. plass på Vest-Agder Frps liste, men ble før det endelige nominasjonsforslaget forelå skjøvet ned på åttende plass.

Vest-Agder Frp har i dag to representanter på Stortinget. Åse Michaelsen ønsker gjenvalg og topper listen. Ingen utfordrer henne. Henning Skumsvoll ønsker ikke gjenvalg.