LILLESAND: — Og Bingen er herved åpen, lød det da saksen splittet snoren, og publikum fikk ta en snikktitt på øvingsrommet.

Godt for rockerne

Lillesands musikalske altmuligmann, Tor Flaa, med 35 års aktivt engasjement i musikklivet i byen, sto for selve åpningsseremonien, og tror Bingen vil bli flittig brukt av byens unge innbyggere.

— Lillesand har et enestående musikkliv, og Bingen vil bidra med å legge forholdene enda bedre til rette for de musikkinteresserte. Spesielt for de unge som ikke har etablert seg enda, sier han.

Flaa tror også øvingsrommet vil bli satt ekstra godt pris på av rockerne i byen.

— Det kan bli krevende å ha trommer og elektrisk gitar hjemme på gutterommet. Nå har de en plass der de kan spille så høyt de vil, forteller han.

Åpningskonsert

Åpningen av øvingsrommet ble feiret på Lillesand ungdomsskole, med fire lokale band på scenen. Med Susie & the Spuds, Tjafs, Ambitus og Vidrimmer fikk publikum servert et show med vidt forskjellige toner.

— Disse bandene viser mye av bredden i Lillesands musikkliv. Byen har mye å by på, forteller arrangør Elisabeth Dahl, enhetsleder for kultur og bibliotek i Lillesand kommune.

Høy kvalitet

Salen var ikke fullsatt, men nærmere femti musikkinteresserte tok seg turen til åpningskonserten, blant dem Preben Lind Gitmark (20), Mari Bronsta (20) og Johannes Rønnevig (17).

— Jeg er fra Lillesand, men har ikke bodd her på en stund, og jeg må si jeg er overrasket over kvaliteten på bandene som spiller, forteller Lind Gitmark.

Også Bronsta er imponert over åpningskonserten.

— Det er gøy å høre på lokale band som gjør det så bra, det er høy kvalitet på musikken, og jeg tviler ikke på at Bingen vil bli godt brukt, sier hun.