Bildet viser hva tollerne så på røntgenkameraet. Foto: Tollvesenet
tabletter 1.jpg Foto: Tollvesenet
totalbeslag 2.jpg Foto: Tollvesenet
beslaget.jpg Foto: Tollvesenet

KRISTIANSAND: - Saken er ferdig etterforsket fra politiets side og blir nå oversendt til statsadvokaten for påtaleavgjørelse, opplyser politiadvokat Morten Bolager Formo til Fædrelandsvennen.

Det var lørdag 18. august i år at tollerne i Kristiansand stanset et finskregistrert kjøretøy som kom kjørende i land fra danskeferja Superspeed. I bilen satt det to menn. Tollerne fattet mistanke til bilen og gjenkjente den ene personen i bilen. Tjenestemennene hadde tidligere observert mannen i tiggermiljøet i Kristiansand.

Fant tabletter i reservehjul

Tollerne undersøkte flere av komponentene i bilen med røntgenutstyr. Tjenestemennene oppdaget at et reservehjul inneholdt fremmedlegemer. Da det ble skåret opp viste det seg å inneholde flere pakker som var dekket av tape og aluminiumsfolie. Pakkene inneholdt totalt 9000 diazepamtabletter.

— Politiet er helt sikre på at det dreier seg om diazepamtabletter. Graden av narkotisk innhold i tablettene er noe variabel, opplyser Formo.

Rumeneren ble pågrepet og arrestert. Til politiet har mannen opplyst at han fikk tak i tablettene i hjemlandet.

beslaget.jpg Foto: Tollvesenet

27-åringen er siktet etter straffelovens §162 2. ledd som har en strafferamme på 10 års fengsel. Fengslingen ble forlenget denne uka med ytterligere fire uker. Mannen er fengslet med begrunnelse i unndragelsesfare. Politiet frykter at mannen vil rømme landet dersom han blir løslatt.

Medpassasjer nektet straffskyld

I bilen satt det også en annen rumener. Mannen ble ikke framstilt for varetektsfengsling, men han er også siktet i saken. Mannen nektet straffskyld i avhør.

— Det er den 27 år gamle rumeneren som utpeker seg som hovedmannen i saken. Han har erkjent straffskyld for forholdet. Statsadvokaten vil ta stilling til om også den andre personen skal tiltales for forholdet, eller om siktelsen mot ham skal oppheves, sier Formo.

Politiet tar sikte på å få avgjort straffesaken mot 27-åringen i løpet av kort tid.