uly-8.jpg Foto: Vegard Nekstad
uly-7.jpg Foto: Vegard Nekstad
uly-5.jpg Foto: Vegard Nekstad
uly-3.jpg Foto: Vegard Nekstad
uly-2.jpg Foto: Vegard Nekstad
uly-1.jpg Foto: Vegard Nekstad

KRISTIANSAND: Bilen lå over autovernet på busstraseen som går av fra E 18 på Bjørndalssletta mot byen. Det luktet bensin i området og brannvesenet spylte rundt bilen.

Operasjonsleder Frank Solås opplyser at den 18 år gamle sjåføren fra Kristiansand hadde 1,7 i promille. Både han og passasjeren, en annen mann, kom fra uhellet uten skader.

100 km/t

To vitner som kom først til åstedet forteller til Fædrelandsvennen at det var to yngre menn i bilen, men at de kom fra ulykken med kun mindre skrubbsår. Etter det vitnene har forstått skal stor fart og skrens være årsaken til ulykken.

Både politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til stedet.

Vrak

Vrakdeler ble liggende spredt rundt bilen, bakruten og hele bakenden ble knust. Også hele førersiden ble smadret. Bilen ble totalvraket.

Innsatsleder Svein Wærenskjold opplyser at de to som var i bilen har blåst positivt i alkometeret, og de har selv antydet til politiet at de holdt en fart på rundt 100 km/t da ulykken skjedde.

De to har forklart at det kom en person ut i veibanen, og at de prøvde å kjøre unna vedkommende, noe som førte til at de fikk skrens og mistet kontroll over bilen. Den seilte da oppover betongrekkverket og gjorde et rundkast.

Flaks

— De har hatt flaks som ikke gikk rundt på taket, kommenterer politiet.

Det er lange bremse-skrensespor over et strekk på minst 50 meter fra veibanen på E 18 og til rekkverket som skiller busstrasseen fra veien. Bilen sneiet også innom bommen som regulerer busstrafikken. Denne har fått mindre skader.

Sjåføren og passasjeren ble kjørt til legevakten i Kristiansand for medisinsk sjekk og blodprøvetaking.

Brannvesenet fikk melding om ulykken klokken 23.10.