KRISTIANSAND: Politiet vil torsdag morgen be om at 25-åringen fengsles i fire uker på grunn av gjentakelsesfare.

— Han blir nå siktet for en rekke straffbare forhold; deriblant trusler med våpen, løsning av skudd, hytteinnbrudd, skadeverk og båttyveri, sier jourhavende jurist Folke Åmlid ved Agder politidistrikt til fvn.no.

AG3 i båten

Det var i går kveld at Redningsskøyta «Kaptein Egil J. Nygård» plukket opp 25-åringen i byfjorden.

LES OGSÅ: 25-åring med AG3 tauet inn av redningsskøyta

Mannen ringte selv Redningsselskapet da han gikk tom for drivstoff i byfjorden, og ombord i båten hadde han et AG3-gevær.

Det viste seg at 25-åringen hadde vært etterlyst av politiet et par ukers tid.

Villmannskjøring

Båten 25-åringen ble plukket opp fra, en rask Stormway F-23 skjærgårdsjeep, viste seg senere å være stjålet..

- Han kom fra Kilden gjennom kanalen ved Fiskebrygga i en vill fart, han hadde nok 30 knop, anslår båteier Nils Nilsen.

25-åringen passerte Nilsen, sneiet borti båten hans og fortsatte ukontrollert i retning av flere fortøyde båter i Gravane.

Nilsen fryktet han skulle kjøre seg ihjel.

Slo oppunder broa

— Jeg var på vei fra Gravane mot Fiskebrygga, og båten min er såpass høy at det er liten klaring opp til den laveste broa. Bølgene var så kraftige at taket på båten min ble slått opp i underkant av broa og ble påført mindre skader. Jeg kommer til å levere en anmeldelse til politiet, forteller Nilsen.

Minutter senere observerte Nilsen 25-åringen stående ved bensinpumpene ved Hartmanns brygge.

— Da han så meg, ropte han og kjeftet mot meg, slapp bensinpistolen og satte utover byfjorden i høy hastighet, forteller Nilsen. Han ringte deretter til Korsvik marina, som er neste bensinfylling langs skjærgården, for å advare dem mot desperadoen.

En time senere ble han altså fisket opp av mannskapet på redningsskøyta, som overlot ham til politiet.

Truet kvinne med hagle

25-åringen, som er uten fast bopel, etterforskes nå for flere straffbare forhold, i tillegg til episoden med båten i går.

- Han har vært etterlyst av politiet siden 1. oktober, da han denne helgen skal ha truet en kvinne i Søgne med våpen. Han skal ha løsnet skudd i taket med ei hagle, sier jurist Åmlid.

Politiet mistenker også at 25-åringen har begått flere hytteinnbrudd den siste tiden, og vil trolig også sikte ham for heleri. Dertil tilkommer at han er mistenkt for å ha bedrevet gårsdagens villmannskjøring i ruset tilstand.

— Det er registrert totalt ni forhold, og det kan dukke opp flere, sier Åmlid.