MANDAL: I løpet av denne uken vil politiet sende saken over til statsadvokatene i Agder.

— Statsadvokatene sender deretter sin innstilling til Riksadvokaten. En tiltale vil dermed kunne foreligge om 3-4 uker, sier politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

Det var natt til søndag 20. mars at 28 år gamle Heidi Thisland Jensen ble drept i nærheten av sitt eget hjem på Hollekleiv øst for Mandal sentrum. Den siktede 25-åringen har tilstått drapet, men nekter fremdeles straffskyld etter siktelsen om forsettlig drap.

— Han erkjenner straffskyld for legemsbeskadigelse med døden til følge, sier Kaddeberg Skaar.

Knivstukket flere ganger

Den siktede mandalitten og den avdøde 28-åringen har tidligere vært forlovet, men bryllupet ble avlyst. I forkant av drapet havnet de to i en heftig krangel hjemme hos Thisland Jensen. De to hadde tidligere på kvelden vært sammen på byen. 25-åringen slo til eksforloveden flere ganger inne i stua, før 28-åringen løp ut døra i retning parkeringsplassen og rasteplassen i Hollekleiv. Der ble hun innhentet og knivstukket av 25-åringen. Obduksjonen har vist at hun i tillegg ble påført flere slag og spark.

— Hun ble knivstukket flere ganger, men jeg vil ikke kommentere hvor mange ganger. Den vesentlige delen av voldustøvelsen skjedde på utsiden av boligen, sier Kaddeberg Skaar.

Den siktede 25-åringen har i avhørt erkjent å ha knivstukket eksforloveden én gang da han innhentet henne ved parkeringsplassen.

Rettssak i høst

Under torsdagens fengslingsmøte fant Kristiansand tingrett ingen grunn til å imøtekomme 25-åringens ønske om løslatelse. Dette begrunnet retten med at det vil kunne oppleves som støtende at han ikke oppholder seg i fengsel på det nåværende tidspunkt.

Etter alt å dømme blir han dermed sittende fengslet frem til rettssaken starter. Saken er foreløpig ikke berammet, men vil sannsynligvis komme opp for retten i løpet av høsten.

- Skulle ikke drepe

25-åringens forsvarer, Sigurd Klomsæt, har tidligere begjært sin klient løslatt. Til Fædrelandsvennen har forsvareren gitt utrykk for at det foreligger flere unnskyldende momenter.

— Det var ingen uprovosert handling fra siktedes side, og hendelsen hadde en direkte foranledning. Min klient håndterte imidlertid situasjonen feil. Han skulle ikke drepe, han skulle bare påføre henne en skade, uttalte Klomsæt i juni.

Kranglingen mellom den avdøde og den siktede 25-åringen skal blant annet ha dreid seg om en mobiltelefon og hunden til den drapssiktede. 25-åringen var svært tett knyttet til schæferhunden sin og skal ha reagert kraftig da eksforloveden kommenterte hvordan han behandlet den.