GRIMSTAD: – Vi fant en haug med våpen hjemme hos han. Og han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i to uker i dag, opplyser politiadvokat Leif Aleksandersen til fvn.no.

Rifler og hagler

Mannen, som er i midten av 40-årene, fikk i 2006 et forbud mot at han i fremtiden kunne eie våpen. Men så har politiet fått opplysninger om at han hadde våpen, og dermed iverksatte de ransaking på steder mannen har tilknytning til i går.

– Vi ransakte to adresser, en i Grimstad og en i Arendal, sier politiadvokaten.

18 antikke våpen

I Grimstad fant politiet fire rifler, tre hagler og et kombivåpen pluss en masse ammunisjon. I Arendal fant de to hagler og en rifle.

– I tillegg fant vi en hel haug med antikke våpen, i alt 18, opplyser Aleksandersen.

Mannen vil bli siktet for å ha mottatt disse våpnene ulovlig. For å eie de ulovlig, og for å ikke ha oppbevart våpen og ammunisjon på godkjent måte. Han blir nå avhørt av politiet.

Undersøker tilstanden

Når det gjelder de antikke våpnene, er det egne regler for disse:

– Så vi må undersøke dem nærmere. Det er nemlig sånn at gamle våpen ikke blir sitt på som skytevåpen dersom de er i en slik tilstand at de ikke kan brukes til å skyte med, sier Aleksandersen.

Det er dermed ikke sikkert at mannen vil bli siktet for oppbevaring av de 18 antikke våpnene.

– Men vi har gjort en kjapp undersøkelse og det ser ut som om de er i brukbar stand, så vi får se, sier han.

Våpeninteressert

Siden mannen ikke er avhørt ennå, har ikke politiet fått noen forklaring på hvorfor mannen har oppbevart så mange våpen hjemme.

– Men det er ikke snakk om at han har kommet med noen trusler eller slike ting. Mest sannsynlig dreier dette seg om en som er veldig interessert i skytevåpen, forteller Aleksandersen.