Foto: Jan Oddvar Eide
Foto: Jan Oddvar Eide

KRISTIANSAND: – Jeg hørte hulkingen til kvinnen og gikk ut på verandaen. Så ropte jeg etter dem to ganger. Da reiste han seg opp, knyttet genseren rundt livet, og løp av gårde, forteller vitnet til Fædrelandsvennen.

– Vitnet kan ha avbrutt den kriminelle handlingen, sier politiførstebetjent Oddbjørn Lunde ved Agder politidistrikt. Saken etterforskes som overfall og et mulig forsøk på voldtekt eller voldtekt.

Overfallet

Den svenske kvinnen på 20 år har antakelig blitt overfalt ved inngangspartiet til leilighetene nederst i Markens gate. Så har hun blitt dratt over veien, og inn bak buskene ned mot Sjøhuset. Der lå hun da vitnet tok hånd om henne, etter at gjerningsmannen hadde stukket av.

Husker ikke

Den svenske kvinnen på 20 år ligger onsdag kveld ved Sørlandet sykehus i Kristiansand. Hun er sterkt forslått og preget av volden hun ble utsatt for cirka klokken 03.10 natt til onsdag. Da hun snakket med politiets etterforskere sent onsdag ettermiddag, husket hun ingenting fra overfallet.

Blodig

Vitnet forteller til Fædrelandsvennen at hun løp ut til kvinnen.

– Da jeg kom ut lå vesken hennes på utsiden av døren vår. Tingene hennes lå strødd utover, og det var mye blod. Bak hekken på andre siden av gata satt kvinnen sterkt forslått. Spesielt i ansiktet. Hun klarte ikke å snakke. Jeg vet ikke om det var fordi hun hadde så mye blod i munnen, eller om hun ikke forsto hva jeg sa til henne, forteller vitnet.

Etterforskes

Vitnet varslet politiet klokken 03.44. Politiet kom til stedet og fikk tatt vare på kvinnen. Ambulanse ble tilkalt, som tok den svenske kvinnen til sykehuset.

Politiet sperret av området. Det ble gjort søk med hund i området, uten at det ble funnet spor etter mannen som løp mot broen som går over til Odderøya.

Onsdag har politiet ingen mistenkte. Det er foretatt intervjuer blant naboer som bor like ved åstedet. Politiet sier til NTB at kvinnen skal avhøres igjen torsdag.

– Vi håper å få avhørt henne i løpet av torsdagen, men det kommer an på tilstanden hennes, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til NTB.

Etterlyses

Politiet har fått følgende beskrivelse av gjerningsmannen:

  • En ung mann, mellom 170 og 175 centimeter høy

  • Mørk kort og velstelt hår

  • Han hadde på seg blåfarget dongeribukser som var litt vide og en lys t-skjorte.

  • Han hadde en mørk genser knyttet rundt livet

Gjerningsmannen løp i retning Odderøybroa da vitnet ropte til dem.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med denne personen som løp fra stedet. Vi vil også ha opplysninger fra vitner som har sett noe i området rundt 03.10 i natt, sier Oddbjørn Lunde.