AGDER: – Jeg fikk denne meldingen for et par dager siden. Jeg vet ikke hvor den kommer fra, men jeg støtter den. Norsk Folkehjelp er en sosialistisk organisasjon som har kraftig slagside mot Israel og er antisemittisk, sier israelsvenn Oddvar Berge i Grimstad.

LES OGSÅ: 4400 skal gå med bøsse

Han leder organisasjonen Noriel og jobber med å få fram det han kaller ”Guds sannheter om menneskene og Israel”.

DEBATT! Hva synes du om oppfordringen? Si din mening under saken!

– Men er det ikke helt galt å oppfordre folk om ikke å gi til en organisasjon som vil bekjempe klasebomber og rydde miner?

– Vel å bra. Flotte tiltak, men mange jobber med det. Jeg gjør mine prioriteringer av hva jeg gir til. Det bør alle gjøre. Jeg ønsker å gi til organisasjoner jeg vet bygger opp om sannhet og Guds ord. Det er mange gode formål, sier Berge, og legger til at han kun har mottatt sms, en.

– Jeg står ikke bak den. Folk må selvsagt gjøre hva de vil under tv-aksjonen.

Sms, en lyder slik:

”Som svar på de siste ti års antisemitistiske holdninger og løgner som er servert fra SV-organisasjonen Norsk Folkehjelp, kommer vi som venner av jødene å vende dem ryggen på søndag. Vi vil fortelle hva vi syntes om den, men samtidig presisere at vi gir vår gave til en annen organisasjon. La oss markere våre meninger i flokk og send oppfordringen videre til de du kjenner.

Hilsen venner av det jødiske folk.”

Eli Anne Sjølinsgstad Egset i Mandal er en kvinne som har sendt den anonyme oppfordringen til sine mange venner de siste dagene. Hun ønsker ikke å bli intervjuet, men sier hun står inne for sms, en, selv om hun ikke har laget den. Hun bekrefter at hun har sendt den til alle venner, og fått den inn igjen i innboksen flere ganger. Det mener hun er tegn på at den er i kraftig omløp.

Oddvar Berge mener det er viktig å reise røsten for Israel i våre dager.

– Det handler om at den som forbanner Israel, selv skal forbannes. Den som velsigner Israel, skal selv velsignes. Gud er alltid den samme. Derfor kan vi ikke bare sitte og tie om alt det gale som skjer. I Norge er det en voldsom antisemittisk dreining av Midtøsten-konflikten, sier han.

Fylkesleder for tv-aksjonen, Anita Mørland, kjente lørdag kveld ikke til sms-kampanjen.

DEBATT! Hva synes du om oppfordringen? Si din mening under saken!