Foto: Mads Ommundsen

KRISTIANSAND: — Saken er henlagt ettersom vi ikke har klart å finne noen gjerningsmann, sier etterforskningsleder Vidar Svendsen ved allmennavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Det var natt til fredag 13. mai i år at tyver tok seg inn i butikken i Henrik Wergelands gate ved å klippe opp et gitter og bryte opp et vindu. Det ble den gangen antydet at varelageret hadde en utsalgspris på over fire millioner kroner.

Skuffet over politiet

Innehaver Baykal Yerlikaya er skuffet over at saken er henlagt fra politiets side.

— Jeg regner med det skyldes at det ikke er tilstrekkelig bevis i saken. Men som eier av butikken, er det ugreit for oss. Jeg følte hele tiden at det kom til å ende med henleggelse. Erfaringer fra det første innbruddet tilsa at saken ikke ville få prioritet, sier Yerlikaya.

Han kritiserer politiet for å ha gjort for lite for å oppklare saken.

— Det forelå bilder fra et overvåkningskamera i bakgården. Jeg spurte også politiet om det var mulig å følge tyvenes bevegelser ved å sjekke videoovervåkning langs innfartsveiene. Vi snakker om et tidspunkt med lite trafikk. Men hele tiden ble jeg møtt med at det ikke er ressurser til slik etterforskning, sier Yerlikaya.

Vidar Svendsen mener politiet har gjort det de kunne.

— Kritikken får stå for hans regning. Vi gjorde så godt vi kunne, men kom ikke i mål. Skal man hente inn elektroniske spor, så må man vite hva man ser etter. Man må kjenne klokkeslett eller ha bilde av kjøretøy. Det er mangel på bedre viten, men han må gjerne kritisere politiet for jobben, sier Svendsen.

To millioninnbrudd

Innbruddet i mai er det andre anslaget mot butikken på kort tid. I desember i fjor slo tyver til på identisk vis og tømte butikken for varer. Også den gangen ble det antydet at verdier for tre - fire millioner var stjålet. Denne saken ble også henlagt. For over ett år siden ble butikken også rammet av brann.

Yerlikaya sier de har hatt problemer med forsikringsoppgjøret hver gang.

— Forsikringsselskapet har ennå ikke gjort opp for seg i de to innbruddssakene. Det er beintøft, sier Yerlikaya.

Gir ikke opp

Til tross for motgang, har han ikke tenkt å gi opp. Siden innbruddet i mai har han etablert en ny butikk i Stavanger og startet sitt eget klesmerke.

— Vi satser stort selv om det har vært slitsomt. Det har nærmest blitt en æressak. Vi brenner for dette og kommer ikke til å gi oss, uansett, sier butikkeieren.