ARENDAL: 31-åringen mistenkes for å ha kjørt bilen hvor to personer omkom på fylkesvei 151 i Froland søndag 16. oktober.

I retten nektet mannen straffskyld for alle punkter i siktelsen, bortsett fra medvirkning til grovt tyveri og brudd på legemiddelloven.

Han fastholdt sine politiforklaringer. Verken politi eller forsvarer har ikke ønsket å kommentere hva som er fremkommet i politiavhør.

Gjentakelsesfare

Aktor Leif Aleksandersen ba under fengslingsmøtet i Aust-Agder tingrett om varetektsfengsling i fire uker. Gjentakelsesfare er politiets begrunnelse for fengslingsønsket.

Etter det fvn.no forstår, ønsker ikke frolendingen å sitte i fengsel på grunn av at han trenger medisinsk behandling etter ulykken.

Politiet mener at siktede må ha vært fører av bilen. Mannen siktede mener kjørte bilen, ble funnet i passasjersetet foran. Han brukte bilbelte.

Foreløpig undersøkelser fra Statens vegvesen viser at farten på ulykkesbilen kan ha vært 110 – 120 km/t.

– Det har stått 200 km/t i media, men det er betydelig lavere fart enn det, sier Aleksandersen. Han understreker at de endelige resultatene fra undersøkelsene ikke er klare.

Ikke gyldig førerkort

Frolendingen hadde ikke gyldig førerkort da kjøreturen fant sted. Han er tidligere straffet for 25 tilfeller av kjøring uten gyldig førerkort. Han er også domfelt for kjøring i påvirket tilstand.

31-åringen har vært innlagt på sykehus, men ble skrevet ut fredag. Mandag ble han pågrepet og satt i politiets arrest.

– Vi har begjært varetektsfengsling. Han driver med narkotika og annen kriminalitet. Han er mistenkt for 11 straffbare forhold etter forrige dom, i tidsrommet 3.–16. oktober, sier Aleksandersen til fvn.no.

31-åringens forsvarer, advokat Paal Berg Helland, mener imidlertid at det ikke er mulig for hans klient å begå ny kriminalitet på grunn av hans helsetilstand.

– Sjansen for ny kriminalitet øker for hver dag som går, sier Aleksandersen.