KRISTIANSAND: De sakkyndige har nå lagt frem sin konklusjon overfor retten. De mener Stuverød har hatt en positiv psykisk utvikling de siste månedene, men at han fortsatt har rester av vrangforestillinger. Deres innstilling er at Stuverød må dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern, ettersom gjentakelsesfaren i følge dem, er stor ved løslatelse.

Se video øverst i arikkelen.

Det er rettsakens siste dag, og aktor har holdt sin sluttprosedyre. Han trakk frem tiltaltes kriminelle historie, som er preget av trusler og skremmende oppførsel. -Det er uforsvarlig at han løslates, sa statsadvokat Jostein Johannesen avslutningsvis i prosedyren.

-Savner kameraten

-Jeg savner kompisen min, sa en 40 år gammel kamerat av drapstiltalte Bjørn Stuverød i retten i dag.

Kompisen fortalte at han hadde en lojal og god venn i Stuverød, og at de hadde vært venner siden barndommen. I tiden før drapet hevder 40-åringen at den drapstiltalte var i svært godt humør, men at han pratet en del om sædtyverier, og at broren kunne stå bak disse i en konspirasjon med moren.

Han fortalte at Stuverød hadde et svært anstrengt forhold til sin bror. –I følge Bjørn har han ikke hatt noen bror,så dårlig var forholdet, sa vitnet. -De hadde forskjellig moral. Bjørn passet sine egne saker, sa 40-åringen som etter drapet har besøkt Stuverød på psykiatrisk sykehus ved flere anledninger.

— Jeg vil ha kompisen min tilbake, svarte vitnet på spørsmål fra forsvarer på hva han mente var det beste for Stuverød nå. - Jeg håper behandlingene som er tilgjengelig i 2010 gjør at det går an å fikse han, slik at jeg får han tilbake.