Foto: Torbjørn Witzøe

FLEKKEFJORD: — Nå har vi kontroll. Røykdykkere har funnet brannen og den er slukket, sier utrykningsleder Ola Svege i Flekkefjord brannvesen til fvn.no rett før klokken 22.30. Han legger til at det trolig ikke er store brannskader i bygningen, men at røykskadene antakelig er omfattende.

Tidligere på kvelden hadde brannvesenet lenge forsøkt å finne ut hvor flammene var.

- Full alarm

De første meldingene til brannvakta var dramatiske.

— Flere naboer har ringt og sagt det kommer masse røyk fra taket. Vi har slått full alarm, og har flere biler på vei, sa Jan Olav Marka ved Brannvakta i Agder til fvn.no klokken 21.22. Den første meldingen om brannen kom inn klokken 21.15. ## Knuste vinduer

Klokken 21.25 fikk fvn.no opplyst av et vitne på stedet at det er kraftig røykutvikling, men at ingen flammer er synlige. Da var brannvesenet kommet til stedet.

Klokken 21.55 hadde brannvesenet fortsatt ikke funnet ut hvor det brenner.

— Vi har nå knust vinduer i takkonstruksjonen for å få ut eventuelle gasser, sa Svein Gunnar Larsen, brannsjef i Flekkefjord brannvesen.

Men ifølge eieren av fabrikken skal det være lite giftstoffer i lokalet.

Tradisjonsrik fabrikk

Brannvesenet har også gått rundt bygningen med varmesøkende kamera for å finne flammer. Rett før klokken 22 gikk de inn med slanger i underetasjen.

Det er én ambulanse og flere brannbiler på stedet. To av dem kommer fra Lund.

Aarenes Lærfabrikk er en av de eldste industrifabrikkene i Flekkefjord. Garverivirksomheten startet i 1853. Fabrikkens viktigste produkter nå er krympgarvet lær til vesker, møbellær og impregnert skooverlær.

Saken oppdateres.