KRISTIANSAND: – Jøss, så bra de jobber her, sier idrettssjef Terje Abrahamsen der han står nede i ett av de i alt 14 bassengene som skal stå ferdig til Aquarama åpnes 22. mars 2013. Også prosjektleder i Arbeidsfellesskapet BRG/Kruse Smith, Geir Hille, er fornøyd med fremdriften:

– De 50 som jobber her er så entusiastiske at de knapt tar pauser. Når utstyr og annet skal på plass om ett års tid, vil det være 150 mennesker i sving daglig.

Slik må det være for å tilrettelegge for en kvart million besøkende årlig, i et anlegg på 28.000 kvadratmeter i første byggetrinn og med en prislapp på 670 millioner kroner. Bare én dags forsinkelse vil gi en mulkt på 460.000 kroner. Men Hille sover fortsatt godt om natten.

– Vi er i rute, selv om tidsskjemaet er stramt. Dette er det største og mest spennende prosjektet jeg har vært involvert i, understreker kristiansanderen.

Det er stipulert 55.000 timeverk på betongarbeid i første byggetrinn (bad og idrett/næring), som nå pågår på Marinetomta. Andre byggetrinn, hotellet, starter forhåpentligvis opp etter sommerferien i år.