MANDAL: — To yngre personer kom løpende inn på stasjonen og truet betjeningen på stedet. De har et sikkerhetssystem som gjorde at ranerne ikke fikk med seg fra stedet, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

LES OGSÅ: Flere personer ranet i Kristiansand

Politipatrulje fra Mandal og hundepatrulje fra Lister-regionen er på plass i området ved YX-stasjonen, som ligger ved Mones Centeret. I morgentimene gjennomfører politiet hundesøk etter aktuelle personer.

Barnevernsungdommer

To 15-åringen knyttet til en barnevernsinstitusjon er mistenkt for å ha deltatt i ranet. Den ene er ved institusjonen hvor han har tilhold, men han er så langt ikke pågrepet.

— Det er også funnet en stjålet bil som settes i forbindelse med ranet. Den ble stjålet ved 22-tiden i Kristiansand i går og er tauet inn, sier Steinsland.

- Veldig truende

— Det kom inn to personer med kniv. De oppførte seg veldig truende. Han ene hoppet over disken og oppførte seg veldig truende mot henne som jobbet, sier daglig leder ved stasjonen, Vidar Bergheim, til fvn.no.

Bergheim ble varslet om ranet via telefon i natt. Han skryter av fremgangsmåten til kvinnen i 20-årene som var alene på jobb.

— Hun oppførte seg etter boka og fikk et godt signalement av ranerne, sier Bergheim.

Holder åpent som normalt

I morgentimene hadde Bergheim selv overtatt vakta på stasjonen. Han sier at det viktigste fremover er å støtte kvinnen som var på jobb i natt.

Politiet reiste fra stedet ved 6-tiden i dag tidlig og stasjonen holdes nå åpent som normalt.

Daglig leder ved YX Mones, Vidar Bergheim. Foto: Svein Rune Kjøllesdal