ÅSERAL: Mannen, som befant seg inne i huset på Breland nord for Kyrkjebygdi da brannen startet, ble kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse.

— Han hadde pådratt seg røykskader, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Sørlandet sykehus kunne mandag morgen ikke si noe mer om 61-åringens tilstand.

OVERTENT: Huset var etter kort tid overtent, og kunne ikke reddes. FOTO: LEO KJELLINGLAND Foto: Leo Kjellingland

Meldingen om brannen kom inn til AMK like over klokken 09 søndag morgen. Det var den skadede mannen, en 61-åring, som selv meldte fra. Han befant seg da på utsiden av bolighuset.Huset var etter kort tid overtent, og skal ha blitt totalskadet i brannen. Brannvesenet holdt ved 12-tiden på med etterslukking på stedet.

Det var en periode usikkert om flere folk befant seg inne i huset, men det viste seg at det kun var 61-åringen som oppholdt seg i huset da brannen startet.

— Vi har fått avklart at det ikke var andre i huset. Det skal ha vært ytterligere to personer i huset tidligere, men disse ble observert lenger nede i Åseral sentrum, sier Lauvnes.

Brannårsaken er foreløpig uklar. Bolighuset ligger tett inntil veien mellom Ljosland og Kyrkjebygdi, og ifølge vitner ble trafikken stengt en periode mens slukningsarbeidet pågikk. Trafikken ble sluppet forbi stedet i 11.30-tiden.

Saken vil bli etterforsket videre mandag.

— Det vil bli sendt inn teknikere for å undersøke branntomta når den er kald nok, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt.